Germania se va duela cu Polonia în finala United Cup 2024 (competiție care înlocuiește fosta Hopman Cup), după ce a trecut de Australia, scor 2-1.

Angelique KerberFoto: HotNews.ro, EurActiv.ro

>> VIDEO Prima finalistă de la United Cup 2024 - Set pierdut de lidera clasamentului WTA

Angelique Kerber a ajutat Germania să învingă Australia la United Cup 2024

Revenită pe teren după un an și jumătate (a devenit mamă), Angelique Kerber a adus primul punct pentru Germania învingând-o pe Ajla Tomljanovic (292 WTA), scor 4-6, 6-2, 7-6(6).

Fosta lideră WTA și campioană de la US Open 2016, Australian Open 2016 și Wimbledon 2018 a salvat două mingi de meci în tiebreakul setului decisiv.

Ultima victorie obținută de Kerber data din 29 iunie 2022: 6-3, 6-3 vs Magda Linette, la Wimbledon.

Învingător miercuri în fața lui Novak Djokovic, Alex De Minaur (12 ATP) a reușit un nou meci mare și a trecut de Alexander Zverev (7 ATP), scor 5-7, 6-3, 6-4.

Câștigătoarea întâlnirii a fost decisă după meciul de dublu mixt, unul la fel de intens. Laura Siegemund și Alexander Zverev au trecut de perechea Storm Hunter / Matthew Ebden, scor 7-6(2), (2)6-7, 15-13.

Germanii au salvat două mingi de meci în super-tiebreak (la 10-9 și 12-11) și au închis partida la a cincea oportunitate.

  • Finala dintre Germania și Polonia va avea loc duminică, pe 7 ianuarie, la Sydney.

De știut despre United Cup

  • La United Cup, care înlocuieşte fosta Hopman Cup, au participat 18 naţiuni repartizate în şase grupe, cu meciuri la Perth şi Sydney.
  • Primele clasate din cele şase grupe şi cele mai bune două echipe de pe locurile secunde s-au calificat în faza sferturilor de finală.
  • Semifinalele vor avea loc pe 6 ianuarie, iar marea finală pe 7 ianuarie la Sydney. Premiile totale ale competiției se ridică la 10 milioane de dolari americani.

S-ar putea să te intereseze și:

>> VIDEO Principalele favorite se vor duela pentru trofeu la WTA Auckland

>> WTA Adelaide: Ana Bogdan a învins o jucătoare importantă din circuitul feminin

>> WTA Hobart: Încă o eliminare prematură pentru Jaqueline Cristian