Angelique Kerber a anunțat că sâmbătă, pe 25 februarie, a dat naștere primului său copil, o fetiță pe nume Liana.

Angelique KerberFoto: John Walton / PA Images / Profimedia

Angelique Kerber a devenit mamă

Fosta lideră a clasamentului WTA a făcut anunțul printr-o postare pe rețelele de socializare.

„Bine ai venit în familia noastră, Liana *25.02.2023

Să te avem alături de noi este cel mai frumos și copleșitor sentiment pe care ni l-am fi putut imagina vreodată” - Angelique Kerber pe Instagram.

Ultimul turneu la care a participat Angelique Kerber a fost Wimbledon 2022, când a fost eliminată în faza șaisprezecimilor de Elise Mertens.

Angelique Kerber vrea să revină pe teren la US Open 2023

În octombrie 2022, jucătoarea germană a oferit un interviu pentru publicația Bild în care a vorbit despre momentul revenirii sale în tenis.

Fosta lideră WTA a menționat că își dorește să revină pe teren la US Open 2023, însă nu exclude și o posibilă revenire la Wimbledon, asta în funcție de starea sa fizică.

„Cred că voi reveni spre finalul anului. Mai degrabă la New York, decât la Wimbledon, dar dacă e posibil să joc la Wimbledon, o voi face cu bucurie. Nu mă voi grăbi, pentru că atunci când voi reveni vreau să o fac cum trebuie. Voi ataca din prima şi nu voi juca turnee pentru pregătire.

Nu voi lăsa copilul acasă. Cu siguranţă va exista o dădacă. Nu vreau să îmi ies complet din mână. Acum am mai mult timp şi mă pot bucura de toate şi pot aborda totul mai relaxată” - Angelique Kerber.

Turneul de la Wimbledon va lua startul pe data de 3 iulie 2023, iar US Open va începe pe 28 august 2023.

Cine este Angelique Kerber

Angelique Kerber urca pe 12 septembrie 2016 pe prima poziție în clasamentul WTA. În vârstă de 34 de ani, sportiva din Germania a câștigat 14 titluri WTA și are până acum în carieră 673 de victorii și 363 de înfrângeri. A adunat doar din premiile din tenis $31.886.468.

Angie are în palmares trei titluri de Grand Slam: US Open 2016, Australian Open 2016 și Wimbledon 2018. De asemenea, a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.