Germania s-a calificat vineri în semifinalele United Cup 2024 după ce a învins, scor 2-1, echipa Greciei. Punctul decisiv a fost adus de dublul mixt format din Alexander Zverev şi Laura Siegemund.

Alexander ZverevFoto: Marco Alpozzi/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Rafael Nadal, învins dramatic în sferturile ATP Brisbane după ce a ratat trei mingi de meci

Germania - Australia și Franța - Polonia în semifinalele United Cup 2024

Grecia a început mai bine duelul din sferturi, iar Maria Sakkari (8 WTA) a adus primul punct pentru echipa sa: 6-0, 6-3 cu Angelique Kerber.

Alexander Zverev (locul 7 mondial) a restabilit egalitatea și a ținut Germania în competiție (o înfrângere ar fi fost sinonimă cu eliminarea) după succesul cu Stefanos Tsitsipas (6 ATP), scor 6-4, 6-4.

În fine, punctul decisiv a fost adus de dublul mixt format din Alexander Zverev și Laura Siegemund: 6-3, 6-3 cu perechea Maria Sakkari / Stefanos Tsitsipas.

Rezumatul partidei de dublu mixt din duelul Germaniei cu Grecia

United Cup 2024, semifinale

Semifinalele de la United Cup 2024 vor avea loc sâmbătă și vor fi în direct pe canalele Digisport.

Germania vs Australia

Franța vs Polonia

*Ambele dueluri vor avea loc la Sydney.

De știut despre United Cup

  • La United Cup, care înlocuieşte fosta Hopman Cup, au participat 18 naţiuni repartizate în şase grupe, cu meciuri la Perth şi Sydney.
  • Primele clasate din cele şase grupe şi cele mai bune două echipe de pe locurile secunde s-au calificat în faza sferturilor de finală.
  • Semifinalele vor avea loc pe 6 ianuarie, iar marea finală pe 7 ianuarie la Sydney. Premiile totale ale competiției se ridică la 10 milioane de dolari americani.