Franța s-a calificat joi în semifinalele United Cup 2024, după ce a trecut cu mari emoții de Norvegia. Decisivă a fost partida de dublu mixt, una câștigată de Caroline Garcia / Edouard Roger-Vasselin în detrimentul perechii Ulrikke Eikeri / Casper Ruud.

Caroline GarciaFoto: Paul CROCK / AFP / Profimedia

>> WTA Brisbane: Victorie spectaculoasă pentru principala favorită - Meciuri tari în sferturi

Franța vs Polonia, în prima semifinală de la United Cup 2024

Primul punct pentru Franța a fost adus de Caroline Garcia (20 WTA): 6-2, 6-7(6), 7-6(5) cu Malene Helgo (544 WTA).

Casper Ruud (locul 11 mondial) a restabilit egalitatea: 6-1, 6-4 contra lui Adrian Mannarino (23 ATP).

În fine, punctul decisiv pentru Franța a fost adus de dublul mixt Caroline Garcia / Edouard Roger-Vasselin: 7-5, 6-4 cu Ulrikke Eikeri / Casper Ruud.

Rezumatul partidei de dublu mixt dintre Franța și Norvegia

În semifinale, Franța va da peste Polonia, o echipă care îi are în componență, printre alții, pe Iga Swiatek și Hubert Hurkacz.

O altă echipă calificată în penultimul act este Australia. Pentru un loc în marea finală, australienii vor avea de luptat cu învingătoarea sfertului dintre Grecia și Germania (se va disputa pe 5 ianuarie).

De știut despre United Cup

  • La United Cup, care înlocuieşte fosta Hopman Cup, au participat 18 naţiuni repartizate în şase grupe, cu meciuri la Perth şi Sydney.
  • Primele clasate din cele şase grupe şi cele mai bune două echipe de pe locurile secunde s-au calificat în faza sferturilor de finală (3-5 ianuarie 2024).
  • Semifinalele vor avea loc pe 6 ianuarie, iar marea finală pe 7 ianuarie la Sydney. Premiile totale ale competiției se ridică la 10 milioane de dolari americani.

>> VIDEO Criza de nervi a unei campioane de Grand Slam la WTA Brisbane

>> WTA Auckland: Înfrângere dramatică pentru Emma Răducanu contra favoritei doi

>> VIDEO Rafael Nadal, în sferturi la ATP Brisbane - Saltul făcut de iberic în clasamentul mondial