​Elina Svitolina (locul 25 WTA) și-a respectat statutul de favorită și a trecut în primul tur al turneului de la Auckland (Noua Zeelandă) de Caroline Wozniacki (locul 256 mondial), una dintre mămicile din circuitul WTA.

Elina SvitolinaFoto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Elina Svitolina, victorie contra danezei Caroline Wozniacki la WTA Auckland

Elina a avut câștig de cauză în două seturi, scor 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 45 de minute.

A fost o partidă care a avut 5 break-uri în primul set și trei în cel de-al doilea. Mai inspirată de la retur, jucătoarea din Ucraina a fost până la urmă mai bună, ea obținând calificarea în optimile turneului WTA de categorie 250.

Atât Svitolina (25 de ani) cât și Wozniacki (33 de ani) au lipsit mai mult timp din circuitul WTA, ele devenind mame (jucătoarea din Ucraina are un copil, în timp ce Caroline are doi și a fost retrasă câțiva ani din circuitul mondial).

Rezumatul partidei dintre Elina Svitolina și Caroline Wozniacki

De știut:

  • În optimi, pentru Svitolina va urma o partidă contra învingătoarei dintre Gabriela Ruse (venită din calificări) și Emma Răducanu (beneficiară a unui wild card).

ASB Classic de la Auckland (Noua Zeelandă) are loc în perioada 1-7 ianuarie, pe hard. Are premii totale în valoare de $267.082 și face parte din categoria „WTA 250”. Ultimele campioane sunt Serena Williams (2020) și Coco Gauff (2023).