​Rafael Nadal va juca primul meci oficial după o pauză de un an de zile, iar fanii ibericului sunt nerăbdători să-l revadă pe fostul lider mondial pe terenul de tenis.

Rafael NadalFoto: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal revine pe teren într-un meci de dublu, duminică, la ATP Brisbane

Duminică, în chiar ultima zi din 2023, Rafael Nadal va juca la dublu cu prietenul său Marc Lopez, alături de care a câștigat aurul olimpic în 2016 (după o finală cu românii Florin Mergea și Horia Tecău). Cei doi spanioli se vor duela cu australienii Max Purcell și Jordan Thompson.

Partida va fi a patra de pe Terenul Central de la Brisbane (după Rodionova - Trevisan, Siniakova - Stephens și Popyrin - O'Connell) și va începe undeva în jurul orei 07:30 (ora României).

Beneficiar al unui wildcard în proba de simplu, Nadal (ajuns pe locul 672 ATP) va juca în primul tur împotriva unui jucător venit din calificări (sau a unui lucky loser).

Nadal a jucat ultimul meci oficial la Australian Open, la începutul anului, atunci când în turul al doilea era învins de Mackenzie McDonald.

De la acel moment, Rafa a ratat tot sezonul din cauza problemelor la șold, iar în luna iunie a acestui an a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Cu toate că Novak Djokovic, unul dintre marii săi rivali din carieră, a spus că Rafa se va întoarce pentru a câștiga titlurile importante, spaniolul este de părere că momentan nu este pregătit să câștige vreun titlu ATP.

Turneul de la Brisbane va avea loc în perioada 31 decembrie - 7 ianuarie. Face parte din categoria ATP 250, are premii totale în valoare de $739.945, la start se vor afla 32 de jucători pe tabloul principal de simplu, iar campionul en-titre este Kei Nishikori (în 2019).

Australian Open 2024 se va disputa în perioada 14-28 ianuarie la Melbourne.

De știut despre Rafael Nadal

  • În vârstă de 37 de ani, ibericul a adunat 1068 de victorii în carieră și a pierdut de 220 de ori.
  • Are 92 de titluri ATP câștigate de-a lungul timpului, iar dintre acestea 22 de sunt de Grand Slam (la două în urma recordmanului Novak Djokovic).
  • A adunat doar din premiile din tenis $134.640.719.