Măcinat de accidentări în 2023, Nick Kyrgios a declarat deja forfait pentru Australian Open 2024, iar acum a afirmat că este „obosit” și „nu mai are chef” să joace tenis.

Nick KyrgiosFoto: SAEED KHAN / AFP / Profimedia

Nick Kyrgios spune că nu va mai juca tenis prea mult timp: „Încă unul sau doi ani”

Fost ocupant al locului 13 ATP, Kyrgios s-a operat la genunchi la începutul anului, iar apoi a ratat numeroase competiții din cauza unor probleme la încheietură.

Nick (28 de ani) a jucat singurul său meci din 2023 pe 13 iunie, la Stuttgart, 5-7, 3-6 vs Yibing Wu. Australianul a dispărut între timp din clasamentul ATP, iar acum spune că este „epuizat” de procesul de recuperare continuă.

„Dacă ar fi după mine, nu prea vreau să mai joc, ca să fiu sincer. Trebuie să continui să joc. Mai am atât de multe de oferit, dar, în ce mă priveşte, nu am chef să mai joc.

Sunt obosit. Am suferit trei operaţii până acum. Am doar 28 de ani, mi-am dorit întotdeauna să am o familie şi să nu mai am dureri. Când mă ridic, nu pot să merg fără să mă doară. Este o muncă grea.

Vreau să joc doar pentru încă unul sau doi ani, să fiu în vârf şi să mă retrag în condiţiile mele. Nu mi-ar plăcea să am o altă operaţie sau ceva de genul acesta.

Cred că încă mai am capacitatea de a avea unul sau doi ani buni şi apoi asta e tot. Cred că voi fi împăcat cu tot ceea ce am realizat şi va trebui să le spun tuturor celor de acolo care vor să joc mai mult: 'Va trebui să fiţi de acord cu faptul că nu mai joc'.

Acea perioadă din 2019 (când a avut gânduri suicidare - n.r.) mi-a accelerat epuizarea şi aproape că m-a împins spre sfârşitul carierei mele un pic mai devreme. Dacă aş fi avut o carieră normală, nu cred că m-aş fi simţit aşa, dar cei doi ani au pus, cred, foarte mult în evidenţă vârsta mea. Este pur şi simplu greu. Sunt obosit. M-am săturat să joc tenis” - Nick Kyrgios, la podcastul On Purpose with Jay Shetty.

Capriciosul Nick Kyrgios a câștigat 7 turnee ATP în carieră, a adunat doar din premiile din tenis $12.486.696, iar cel mai bun rezultat în competițiile majore a fost finala de la Wimbledon din 2022 (a fost învins în patru seturi de Novak Djokovic).