Nick Kyrgios (137 ATP) a precizat într-un mesaj postat pe contul personal de Instagram că în urmă cu trei ani a avut gânduri suicidare.

Nick KyrgiosFoto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

"Acesta eram eu în urmă cu trei ani, la Australian Open. Mulţi ar crede că eram ok psihic sau că mă bucuram de viaţă... a fost una dintre cele mai întunecate perioade.

Dacă priviţi mai de aproape, puteţi vedea pe braţul meu drept că îmi făceam rău. Aveam gânduri suicidare şi mă chinuiam chiar şi să mă ridic din pat, dar să joc în faţa a milioane de oameni.

Mă simţeam singur, deprimat, eram negativ, consumam prea mult alcool, prea multe droguri, îmi respingeam familia şi prietenii. Simţeam că nu pot vorbi cu nimeni şi nu pot avea încredere în nimeni.

Era rezultatul faptului că nu eram deschis şi refuzam să mă bazez pe cei pe care îi iubesc sau pur şi simplu să devin mai pozitiv" - Nick Kyrgios, pe Instagram.

Australianul le-a făcut de asemenea o propunere tuturor celor care se simt singuri și care nu pot vorbi cu nimeni despre probleme pe care le au: să îl contacteze.

"Eu sunt mândru să spun că m-am transformat complet şi că privesc acum total diferit lucrurile. Vreau ca voi să vă puteţi atinge potenţialul maxim şi să zâmbiţi. Această viaţă este frumoasă", a încheiat Kyrgios, citat de News.ro.