Matteo Berrettini nu traversează cea mai bună perioadă a carierei, italianul în vârstă de 27 de ani având parte de un sezon 2023 foarte slab. În căutarea rezultatelor de acum câțiva ani, Matteo l-a numit antrenor pe Francisco Roig.

Matteo BerrettiniFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Matteo Berrettini va fi antrenat de Francisco Roig

Ajuns la 55 de ani, Francisco Roig este omul care a putut fi văzut în loja lui Rafael Nadal ani la rândul.

A fost antrenor al ibericului aproape toată cariera, Roig fiind alături de Rafa din 2005 și până în 2022.

A luat parte la majoritatea titlurilor importante cucerite de Nadal, iar acum speră să-l ajute pe Berrettini să iasă din zona cenușie a carierei.

Francisco Roig a lucrat pe rând cu Toni Nadal, iar mai apoi cu Carlos Moya (era antrenor secund), iar la unele dintre competiții a avut chiar și rolul de principal în echipa lui Rafa.

Experiența acumulată alături de Nadal l-a făcut pe Roig să accepte acum un rol important în loja italianului Berrettini.

Cu probleme din cauza accidentărilor, Matteo Berrettini a bifat în 2023 doar 23 de partide: 12 victorii și 11 înfrângeri. În acest moment, italianul se găsește pe locul 92 în ierarhia ATP.

Berrettini s-a aflat cel mai sus în clasamentul mondial pe locul 6, la începutul lui 2022. Are 7 titluri câștigate în carieră, iar doar din premiile din tenis a adunat $11.546.845.

La nivel de Grand Slam-uri, cele mai bune rezultate au fost următoarele: finala de la Wimbledon din 2021 (învins, desigur, de Novak Djokovic) și semifinalele de la Australian Open 2022 (învins de Rafael Nadal) și US Open 2019 (depășit tot de Nadal).

Reamintim că anterior Berrettini a fost pregătit încă din perioada junioratului de Vincenzo Santopadre. Cei doi au luat-o pe drumuri diferite în acest an.