Rafael Nadal nu a mai jucat tenis de la începutul anului 2023, de la Australian Open, însă fostul lider mondial a făcut un anunț care cu siguranță îi va bucura pe fanii tenisului.

Rafael NadalFoto: Sydney Low/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Rafael Nadal vorbește deschis despre rivalitatea cu Novak Djokovic și titlul neoficial de GOAT

Rafael Nadal confirmă revenirea pe terenul de tenis

Rafael Nadal a fost învins în trei seturi de Mackenzie McDonald în turul al doilea de la Australian Open, iar de la acel moment s-a tot vorbit că ar putea să revină pe teren în sezonul de zgură.

Rând pe rând, ibericul a ratat competițiile importante, iar absența de la Roland Garros a fost o lovitură puternică pentru fanii săi.

Rafa a venit mai apoi cu o completare clară: nu va mai juca în sezonul 2023.

Recent, Craig Tiley, directorul de la Australian Open, a anunțat că ibericul va fi prezent la Melbourne, iar fostul lider mondial a făcut un anunț încurajator miercuri seară.

„Ceea ce s-a schimbat de acum câteva săptămâni sau câteva zile până în acest moment este că acum știu că voi juca din nou tenis. Înainte nu știam, dar acum știu sigur că voi face asta pentru că evoluția recuperării este pozitivă.

S-au făcut pași mari în ultima vreme. Când o să aflu, eu o să fiu cel care va spune când o să joc, dar azi nu știu nimic sigur.” - a declarat Nadal, potrivit Mundo Deportivo.

De știut despre Rafael Nadal

  • Se află în prezent pe locul 664 în ierarhia ATP după un sezon în care a jucat în total doar patru meciuri (o victorie și trei înfrângeri).
  • A adunat în 2023 doar $310.797 din tenis.
  • A urcat pentru prima dată pe locul 1 ATP în data de 18 august 2008.
  • Are 1068 de victorii și 220 de înfrângeri în carieră.
  • A strâns doar din premiile din tenis $134.640.719, iar de-a lungul carierei are 92 de titluri ATP.
  • Se află pe locul doi în ierarhia competițiilor majore cucerite: 22 de titluri de Grand Slam, față de cele 24 ale lui Novak Djokovic.

Ierarhia titlurilor de Grand Slam câștigate

1. Novak Djokovic 24

2. Rafael Nadal 22

3. Roger Federer 20 / retras din tenis.