​Este lider mondial la peste 36 de ani, iar doborârea recordurilor reprezintă specialitatea casei pentru el. Vorbim despre Novak Djokovic, iar compatriotul Hamad Medjedovic (20 de ani) aduce în lumina reflectoarelor un detaliu mai puțin cunoscut despre Nole.

Novak DjokovicFoto: Manu Fernandez / AP / Profimedia

>> Salariul pe care Novak Djokovic i-l plătește antrenorului Goran Ivanisevic

Novak Djokovic îi plătește toate facturile lui Hamad Medjedovic, 20 de ani, locul 107 ATP

Aflat în prezent pe locul 107 în ierarhia ATP, Hamad Medjedovic vorbește despre compatriotul Novak Djokovic și prezintă un aspect mai puțin cunoscut.

Tânărul în vârstă de 20 de ani (semifinalist recent la ATP 250 de la Astana) are în acest sezon mai multe înfrângeri decât victorii (raport 7-9), dar speră ca lucrurile să meargă bine în următoarea perioadă.

Fără rezultate la nivel înalt, tenisul este un sport greu de practicat, costurile fiind foarte mari. Acest lucru este cunoscut pe propria-i piele și de către Medjedovic, cel care spune cine este sponsorul său: Novak Djokovic.

„Novak Djokovic m-a ajutat financiar. Mi-a dat tot ce am nevoie pentru cariera mea, a acoperit totul (n.r. costuri). Pur și simplu m-a ajutat când am avut nevoie și mă ajută în continuare în toate felurile. Mă bucur că este acolo pentru mine” - Hamad Medjedovic.

>> Goran Ivanisevic spune cât de greu este să fie antrenorul lui Novak Djokovic: „Stres constant”

În luna septembrie a acestui an, Hamad a câștigat turneul Challenger de la Mallorca (Rafa Nadal Open), iar după finală a avut plăcerea să constate că unul dintre mesajele de felicitare pe care-l primise era de la Novak Djokovic.

„Vreți să credeți cine a fost primul care m-a felicitat pentru titlul meu - Novak. Când am ridicat telefonul am văzut mesajul său vocal care a durat mai mult de un minut. Este o legendă, este întotdeauna disponibil pentru sfaturi” - a completat Hamad.

„Nu am cheltuit niciun ban și credeți-mă că nu este deloc o sumă mică în lumea tenisului, dimpotrivă.

Imaginați-vă că cel mai bun jucător din lume îl cheamă pe copilul meu pentru a lucra împreună în pre-sezon. Este ca și cum Messi sau Ronaldo v-ar spune: Hai să jucăm fotbal sau Anunță-mă dacă ai nevoie de ceva”, a transmis și tatăl lui Hamad, Eldin.

„Novak Djokovic îmi plătește toate facturile, dar eu am pierdut mai multe meciuri decât a câștigat el” - Hamad Medjedovic.

Hamad Medjedovic este născut pe 18 iulie 2003, la Novi Pazar, Serbia. Cel mai sus a fost pe locul 102 mondial, iar acum se găsește pe 107. Este antrenat de Viktor Troicki, iar în acest an are 7 victorii și 9 înfrângeri. A adunat din premiile din tenis $402.922 (simplu + dublu).