Nu puține sunt momentele în care Novak Djokovic își varsă nervii asupra echipei sale, iar Goran Ivanisevic pare a fi ținta preferată a sârbului. Croatul a vorbit despre cât de dificil este să fie antrenorul liderului mondial și recunoaște că majoritatea problemelor le rezolvă certându-se.

Novak Djokovic si Goran IvanisevicFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Goran Ivanisevic și stresul de a-l antrena pe Novak Djokovic: „Este bine să ne certăm”

Ivanisevic spune că a reușit „să-și îngroape propriul ego”, iar acest lucru îl ajută să gestioneze mai ușor relația sa cu Djokovic.

„Sunt în mod constant sub atât de mult stres. Suntem cinci în echipă, dar este întotdeauna vina mea, când ceva nu funcționează. Așa se întâmplă când ești antrenor.

Pe teren, oamenii m-au văzut ca pe un sălbatic sau pe jumătate sălbatic, dar în afara terenului sunt complet diferit. Sunt calm. Nimeni nu a crezut că voi fi un antrenor bun. Trebuie să înțelegi cum să-ți îngropi propriul ego: nu mai ești important, jucătorul este important.

Novak nu este ușor de motivat pentru că a câștigat deja totul. Dar am găsit o soluție. Adesea suntem în dezacord unul cu celălalt, dar să ne certăm este bine.

Îmi place meseria mea. Poți să faci bine o treabă doar dacă o iubești și dacă primești sprijin din partea familiei tale. Dacă nu știi cum să faci față stresului, care este întotdeauna prezent, atunci nu îți vei putea face treaba” - Goran Ivanisevic, potrivit Blic.rs.

Ivanisevic vorbise despre relația sa cu Djokovic și după triumful sârbului de la Australian Open 2023. Nole a avut numeroase ieșiri nervoase la adresa antrenorului său, dar l-a învins până la urmă pe Stefanos Tsitsipas.

„Aș putea vorbi despre asta timp de 10 zile. Am fost și eu un pic nebun ca jucător, așa că îi pot înțelege emoțiile. Dacă ceea ce se întâmplă pe teren îl ajută ca jucător, nu mă interesează discuțiile. I-am spus deja că poate să-mi spună orice, atâta timp cât va câștiga. Dacă nu, vom avea o problemă.

Atât timp cât va câștiga, totul va fi bine. Este ca și cum ai fi antrenorul lui Real Madrid, trebuie să trăiești cu presiunea. Dacă nu câștigi, te concediază. M-am obișnuit deja. Sunt în echipa lui de patru ani.

El ține totul înăuntru. Uneori trebuie să explodezi. A ținut totul în interior până la final, iar apoi a dat frâu liber emoțiilor. A fost foarte interesant pentru toată lumea. Este o mare realizare după trei săptămâni foarte grele”, afirma Goran Ivanisevic după Australian Open 2023.

De știut:

  • Novak Djokovic a câștigat cinci turnee în 2023: Adelaide 1, Australian Open, Roland Garros, Cincinnati Masters și US Open.
  • Pentru Novak Djokovic urmează Mastersul de la Paris-Bercy (30 octombrie - 5 noiembrie), Turneul Campionilor (12-19 noiembrie) și turneul final al Cupei Davis (20-26 noiembrie).