​Leylah Fernandez este noua campioană a turneului WTA de la Hong Kong, sportiva din Canada trecând în finală, după un meci de mare luptă, de Katerina Siniakova (locul 85), scor 3-6, 6-4, 6-4.

Leylah FernandezFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Leylah Fernandez, campioană la WTA Hong Kong după o finală cu Katerina Siniakova

Ocupantă a locului 60 în ierarhia mondială, Leylah a fost dominată de adversară în primul set, unul cedat cu 6-3.

Finalista de la US Open din 2021 a avut însă puterea să revină și să dicteze ritmul în următoarele două manșe, ambele câștigate cu același scor: 6-4.

Finala, una intensă, a durat două ore și 49 de minute.

De știut:

  • Finala de la Hong Kong a fost întreruptă în debutul setului decisiv după o accidentare suferită de Katerina Siniakova. Sportiva din Cehia a putut însă continua meciul după ce a primit îngrijiri medicale.
  • În vârstă de 21 de ani, Fernandez a bifat al treilea titlu WTA din carieră după cele de la Monterrey (Mexic) din 2021 şi 2022.
  • În urma câștigării acestui trofeu, Leylah Fernandez va reveni în Top 50 WTA începând de săptămâna viitoare: se va afla pe 43 (urcare de 17 poziții).
  • Katerina Siniakova va urca și ea în ierarhia mondială: va fi pe 60 (salt de 25 de locuri pentru sportiva în vârstă de 27 de ani).
  • Prudential Hong Kong Tennis Open 2023 a avut loc în perioada 9-15 octombrie, pe hard, a făcut parte din categoria WTA 250, a avut premii totale în valoare de $259.303, iar campioana en-titre era Dayana Yastremska (în 2018).

>> Principala favorită a câștigat turneul WTA de la Seul

>> Hubert Hurkacz, campion al Mastersului de la Shanghai - Revenire spectaculoasă în tie-break