Caroline Garcia a părăsit turneul WTA de la Zhengzhou în optimi, franțuzoaica fiind eliminată dramatic de Jasmine Paolini (a 31-a jucătoare a lumii) după o dispută în care a ratat patru mingi de meci (6-3, 4-6, 5-7).

Caroline GarciaFoto: Gareth Fuller / PA Images / Profimedia

>> Surpriză la ATP Shanghai - Principalul favorit a fost eliminat în optimi

Caroline Garcia, eliminată în optimile ​​WTA Zhengzhou de Jasmine Paolini

Primul set a fost cel care a adus cele mai mult breakuri: italianca a fost vulnerabilă de la lansare, și-a cedat în trei rânduri gameurile de serviciu, iar manșa i-a revenit adversarei cu 6-3.

Al doilea set a fost unul echilibrat, iar diferența fragilă a venit în urma unui singur break: 6-4. Jasmine a reușit să amâne deznodământul, iar partida avea să intre într-o manșă decisivă.

Al treilea set a venit cu și mai mult echilibru: au dispărut breakurile în primele nouă gameuri, iar în cel de-al zecelea (la scorul de 5-4 pentru Caroline) franțuzoaica a avut patru mingi de meci. Le-a ratat, iar setul a continuat cu o nouă egalitate (5-5).

A fost momentul care a cântărit mult în mintea lu Garcia: și-a cedat serviciul, iar mai apoi nu a mai putut face nimic de la retur: 7-5 pentru Paolini. Partida a durat două ore și 17 minute.

Vor mai avea loc în optimile WTA Zhengzhou

Barbora Krejcikova (7) - Petra Martic

Lesia Tsurenko - Donna Vekic (10)

Ons Jabeur (4) - Lucia Bronzetti

Bai Zhuoxuan - Daria Kasatkina (8)

Qinwen Zheng - Maria Sakkari (6)

Liudmila Samsonova (11) - Laura Siegemund

Tot miercuri, Anhelina Kalinina a trecut de Vera Zvonareva, scor 7-5, 6-1.

Zhengzhou Open se desfășoară în perioada 9-15 octombrie, pe hard, face parte din categoria WTA 500 și are premii toatel în valoare de $780.637. Singura ediție a turneului care a mai avut loc (în 2019) a fost câștigată de Karolina Pliskova.

>> Djokovic reacționează după ce Nadal și Mouratoglou au spus că sârbului îi pasă doar de titlurile de Grand Slam