​Carlos Alcaraz nu se regăsește după eliminarea din semifinalele US Open 2023. Învins în penultimul act la Beijing, fostul lider mondial a părăsit chiar mai devreme Mastersul de la Shanghai, în faza optimilor de finală.

Carlos AlcarazFoto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

>> WTA Zhengzhou: A șasea favorită, învinsă dramatic în optimi - A ratat patru mingi de meci

Carlos Alcaraz, învins de Grigor Dimitrov în optimi la Shanghai Masters

Principal favorit al competiției din China, Alcaraz a fost nevoit să revină după ce și-a pierdut serviciul în debutul meciului cu Grigor Dimitrov și și-a adjudecat prima manșă în prelungiri, scor 7-5.

Bulgarul de 32 de ani (fost loc 3 ATP și câștigător al Turneului Campionilor în 2017) a jucat din ce în ce mai bine și a realizat trei breakuri până la finalul partidei.

Carlos nu a mai reușit să pună presiune la retur și Grigor a avut câștig de cauză după două ore și 10 minute de joc, scor 6-2, 6-4.

De știut:

  • Grigor Dimitrov (cap de serie 18) se va duela pentru un loc în semifinale cu Nicolas Jarry (22), după ce chilianul a trecut de argentinianul Diego Schwartzman.
  • Aceasta este prima victorie obținută de Dimitrov în fața lui Alcaraz. Spaniolul se impusese în primele trei întâlniri.
  • În urma acestei eliminări, Carlos Alcaraz rămâne la 2.240 de puncte în spatele lui Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP.

ATP Shanghai, sferturi de finală

Grigor Dimitrov (18) - Nicolas Jarry (22)

Ugo Humbert (32) - Tommy Paul (12) / Andrey Rublev (5)

Fabian Marozsan - Hubert Hurkacz (16)

Ben Shelton (19) - Sebastian Kordan (26).

Rolex Shanghai Masters are loc în perioada 4-15 octombrie, pe hard, face parte din categoria ATP Masters 1000 și are premii totale în valoare de 8.800.000. Campionul en-titre este Daniil Medvedev (2019). Ultimele ediții nu au avut loc din cauza pandemiei de Covid-19.

>> Djokovic reacționează după ce Nadal și Mouratoglou au spus că sârbului îi pasă doar de titlurile de Grand Slam