​Casper Ruud s-a oprit în optimile turneului Masters de la Shanghai, triplul finalist de Grand Slam fiind învins în trei seturi de Fabian Marozsan (locul 91 ATP).

Casper RuudFoto: Liu Jie / Xinhua News / Profimedia

>> Finalistul de Grand Slam care va dispărea pentru prima dată în carieră din clasamentul ATP

Casper Ruud, învins de Fabian Marozsan la Shanghai Masters

Ruud, al optulea favorit al întrecerii din China, a cedat în fața sportivului din Ungaria, scor 7-6(3), 3-6, 6-4, după două ore și 40 de minute de joc.

Reamintim că Ruud a ajuns în trei finale de turneu major: US Open (2022) și Roland Garros (2022, 2023), dar și în ultimul act al Turneului Campionilor (2022).

De știut:

  • Marozsan se va duela pentru un loc în semifinale cu învingătorul partidei dintre polonezul Hubert Hurkacz (favorit 18) și chinezul Zhizhen Zhang (60 ATP).
  • Grație parcursului de la Shanghai, Marozsan înregistrează un salt important în clasamentul ATP Live: se află pe locul 65 (cea mai bună clasare din carieră). Dacă se va califica în semifinale, Fabian va intra în Top 50 mondial.

Rolex Shanghai Masters are loc în perioada 4-15 octombrie, pe hard, face parte din categoria ATP Masters 1000 și are premii totale în valoare de 8.800.000. Campionul en-titre este Daniil Medvedev (2019). Ultimele ediții nu au avut loc din cauza pandemiei de Covid-19.

>> Cine este jucătorul maghiar care a produs surpriza anului în ATP