Novak Djokovic a doborât alte câteva recorduri după ce a triumfat la US Open 2023 (6-3, 7-6(5), 6-3 în finala cu Daniil Medvedev) sârbul devenind, printre altele, cel mai vârstnic câștigător de la Flushing Meadows, la 36 de ani și 111 zile.

Novak DjokovicFoto: Frank Franklin II / AP / Profimedia

>> Daniil Medveved și cheia meciului pierdut cu Novak Djokovic: „Păcat, am simțit că l-am dominat”

>> Novak Djokovic, visul copilăriei și cele 24 de titluri de Grand Slam câștigate

Goran Ivanisevic spune că Novak Djokovic vrea să joace la Jocurile Olimpice de la Los Angeles - Ar avea 41 de ani

Conform spuselor lui Goran Ivanisevic, antrenor al sârbului, Nole vrea să joace inclusiv la Jocurile Olimpice de la Los Angeles.

Toate bune și frumoase, doar că această competiție importantă va avea loc în anul 2028. La acel moment, Djokerul ar urma să aibă (!) 41 de ani.

„E o întrebare la care el trebuie să răspundă (n.r. când se va retrage din tenis), dar, din ce am vorbit cu el, are în plan să joace inclusiv la Jocurile Olimpice de la Los Angeles” - Goran Ivanisevic, într-o conferință de presă care a avut loc după terminarea US Open 2023.

În ierarhia all time al câștigătorilor de Grand Slam (feminin + masculin), Novak Djokovic tocmai a urcat pe primul loc, el egalând-o pe legendara Margaret Court (fiecare are câte 24 de titluri majore).

Urmează în clasament Serena Williams (23), Rafael Nadal (22) și Steffi Graf (ambii cu câte 22).

Novak Djokovic a trecut în finală de Daniil Medvedev (6-3, 7-6(5), 6-3, după trei ore și 17 minute de joc).

Rezumatul finalei masculine de la US Open 2023

Sursa video: Eurosport

De știut după finala de la US Open 2023

  • Novak Djokovic l-a detronat pe Carlos Alcaraz și este lider mondial începând de luni.
  • Djokovic s-a desprins în fruntea ierarhiei titlurilor de Grand Slam câștigate. Cu 24 de trofee majore, sârbul îi lasă în urmă pe rivalii Rafael Nadal (22) și Roger Federer (20 - retras din tenis).
  • Novak are 96 de titluri în palmares (24 de Grand Slam - un record), în timp ce Daniil Medvedev rămâne cu 20 de trofee (unul de Grand Slam - US Open 2021, chiar după o finală cu Djokovic).
  • Aceasta a fost a patra finală de Grand Slam disputată de Novak Djokovic în 2023. Sârbul s-a impus la Australian Open, Roland Garros și US Open și a fost învins de Carlos Alcaraz în ultimul act de la Wimbledon.
  • Djokovic a jucat zece finale la US Open și a câștigat patru: 2011, 2015, 2018 și 2023.

Novak Djokovic și cele 24 de titluri de Grand Slam cucerite