Ajuns la 36 de ani, Novak Djokovic domină circuitul ATP și s-a calificat anul acesta în patru finale de Grand Slam (a câștigat trei). Lider al ierarhiei mondiale, sârbul a împărtășit secretul longevității sale și a dezvăluit cum îi învinge pe jucătorii din noile generații.​

Novak DjokovicFoto: Manu Fernandez / AP / Profimedia

Novak Djokovic: „Trebuie să te reinventezi mereu. Formula de acum nu va funcționa și în anul următor”

Câștigător a 24 de titluri majore (un record), Djokovic spune că se reinventează constant și vorbește despre importanța puterii mentale.

„Întotdeauna se întâmplă schimbări, literalmente săptămânal sau lunar, în abordarea mea în ceea ce privește antrenamentul, recuperarea și pregătirea mentală.

Întotdeauna este ceva ce încerc să adaug pentru a-mi crește performanța în joc, cel puțin câteva procente. Este un proces constant de a încerca să devii mai bun și de a încerca să implementezi anumite lucruri care funcționează pentru tine și să găsești acea formulă.

Când o găsești, cea mai mare lecție pe care am învățat-o, probabil mental, de-a lungul carierei mele, este că, chiar dacă găsești o formulă care funcționează, nu este o garanție și, de fapt, cel mai probabil, nu va funcționa și în anul următor.

Trebuie să te reinventezi, pentru că toată lumea o face. Ca jucător de 36 de ani care concurează cu tineri de 20 de ani, probabil că trebuie să o fac mai mult decât am făcut-o vreodată pentru a-mi menține corpul în formă, pentru a putea recupera astfel încât să pot performa la cel mai înalt nivel în mod constant” - Novak Djokovic, citat de Tennis World USA.

Campion la US Open 2023, Nole a ajutat Serbia să se califice în sferturile Cupei Davis.

>> Novak Djokovic și turneul important pe care îl va rata

>> Rafael Nadal vorbește deschis despre rivalitatea cu Novak Djokovic și titlul neoficial de GOAT

>> VIDEO Daniil Medvedev și întrebarea unei generații pentru „căpcăunul” Novak Djokovic