Lider mondial și câștigător la US Open, Novak Djokovic va rata turneul ATP Masters 1000 de la Shanghai, care va avea loc între 4 și 15 octombrie, pentru a se pregăti pentru ultimele competiții ale anului.

Novak DjokovicFoto: Frank Franklin II / AP / Profimedia

Novak Djokovic nu va participa la ATP Masters Shanghai

De patru ori învingător la Shanghai (2012, 2013, 2015, 2018), Djokovic a anunţat că în acest an nu va juca într-unul din oraşele sale favorite, dar speră că-i va întâlni curând pe fanii chinezi, care mereu l-au primit cu „o afecţiune incomparabilă”, anunță Agerpres.

După ce a triumfat acum două săptămâni la US Open, al 24-lea său titlu de Grand Slam, jucătorul din Belgrad s-a deplasat în Spania, la Valencia, pentru faza grupelor Cupei Davis. El a câştigat o partidă de simplu contra spaniolului Alejandro Davidovich şi a pierdut partida de dublu din meciul cu Cehia.

Campionul sârb va lua o vacanţă şi nu va participa la cele trei turnee din China, care preced Mastersul de la Shanghai, pentru a fi în cele mai bune condiţii la ultimele competiţii ale anului: Masters 1.000 de la Paris, Turneul Campionilor şi Final 8 al Cupei Davis.

La Shanghai va fi în schimb prezent rusul Daniil Medvedev, ultimul câştigător din 2019, alături de spaniolul Carlos Alcaraz, danezul Holger Rune şi italianul Jannik Sinner printre favoriţi.