Novak Djokovic a devenit cel mai vârstnic câștigător de la US Open (36 de ani și 111 zile), iar Daniil Medvedev a vrut să afle la ceremonia de premiere care va fi momentul în care sârbul va considera că a doborât suficiente recorduri și va preda ștafeta noii generații.

Daniil Medvedev si Novak DjokovicFoto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage / Profimedia

>> VIDEO Novak Djokovic, campion la US Open 2023 - A egalat recordul de Grand Slamuri al legendarei Margaret Court

Daniil Medvedev l-a întrebat pe Novak Djokovic când are de gând să se retragă

Medvedev, care a pierdut a patra finală de Grand Slam din carieră, și-a început discursul glumind cu Djokovic: „În primul rând vreau să-l întreb pe Novak: Ce mai faci aici? Haide”.

„Lăsând glumele la o parte, a treia noastră finală, poate nu și ultima - sper, pentru că tu probabil că vei fi în multe altele. Nu știu când plănuiești să încetinești un pic ritmul. Am 24 de ani. Simt că nu am o carieră rea și am 20 de titluri, dar tu ai 24 de Grand Slamuri. Wow.

Pe de o parte, pot spune că este fantastic să-l am pe Novak în față într-o finală de Grand Slam, este apogeul carierei mele. Pe de altă parte, dacă el și Rafael Nadal nu ar fi fost, cu siguranță aș fi avut mai multe titluri din cele cinci finale jucate” - Daniil Medvedev.

Răspunsul lui Nole (oferit în aceeași manieră) nu le dă prea multe speranțe tinerilor jucători din circuitul ATP: „Încă mă simt bine. Oricum, jucătorii vin și pleacă. Și eu voi avea aceeași soartă. Într-o bună zi, peste 23-24 de ani, mă voi retrage din tenis și vor apărea noi jucători tineri. Până atunci, o să ne mai vedem o vreme”.

Goran Ivanisevic, antrenor al sârbului, a spus că Nole vrea să joace la Jocurile Olimpice de la Los Angeles (ar avea 41 de ani).

>> Daniil Medvedev și cheia meciului pierdut cu Novak Djokovic: „Păcat, am simțit că l-am dominat”

>> Novak Djokovic, visul copilăriei și cele 24 de titluri de Grand Slam câștigate

De știut:

  • Novak Djokovic îl va detrona pe Carlos Alcaraz și va fi lider mondial începând de luni.
  • Djokovic s-a desprins în fruntea ierarhiei titlurilor de Grand Slam câștigate. Cu 24 de trofee majore, sârbul îi lasă în urmă pe rivalii Rafael Nadal (22) și Roger Federer (20 - retras din tenis).
  • Novak are 96 de titluri în palmares (24 de Grand Slam - un record), în timp ce Daniil Medvedev rămâne cu 20 de trofee (unul de Grand Slam - US Open 2021, chiar după o finală cu Djokovic).
  • Aceasta a fost a patra finală de Grand Slam disputată de Novak Djokovic în 2023. Sârbul s-a impus la Australian Open, Roland Garros și US Open și a fost învins de Carlos Alcaraz în ultimul act de la Wimbledon.
  • Djokovic a jucat zece finale la US Open și a câștigat patru: 2011, 2015, 2018 și 2023.