Prima semifinală de pe tabloul feminin de simplu de la US Open a fost întreruptă aproximativ 50 de minute în setul al doilea din cauza activiștilor de mediu. Vorbim despre patru persoane, iar una dintre acestea și-a lipit picioarele goale de cimentul de pe Arthur Ashe, îngreunând astfel munca organizatorilor.

Protest al activistilor de mediu la US Open 2023Foto: Manu Fernandez / AP / Profimedia

La 1-0 la seturi pentru Gauff, în debutul manșei a doua, semifinala cu Muchova de la US Open 2023 a fost întreruptă aproximativ 50 de minute.

Patru activiști de mediu au întrerupt partida, iar unul dintre ei și-a lipit tălpile de podeaua de ciment de pe Arthur Ashe pentru a nu putea fi evacuat.

„Trei dintre cei patru protestatari au fost escortaţi în afara stadionului fără alte incidente. Cel de-al patrulea protestatar şi-a lipit picioarele goale de podeaua de ciment de pe Arthur Ashe.

Din cauza naturii acestei acţiuni, a fost nevoie de NYPD şi de personal medical pentru a-l scoate în siguranţă pe acest individ din stadion”, se precizează în comunicatul USTA (Federația de Tenis din SUA).

Cei patru protestatari aveau tricouri cu mesajul: „End Fossil Fuels”. Ei au fost reținuți de poliția din New York.

Momentul în care meciul Gauff vs Muchova a fost întrerupt

Sursa video: Eurosport.

Coco Gauff a trecut de Karolina Muchova, scor 6-4, 7-5, iar în marea finală de la US Open 2023 o va întâlni sâmbătă pe Aryna Sabalenka (jucătoarea din Belarus s-a impus în trei seturi, scor 0-6, 7-6(1), 7-6(10-5), contra americancei Madison Keys.

De știut:

  • În acest sezon, Aryna Sabalenka a bifat prezența în semifinale la toate turneele de Grand Slam. A câștigat Australian Open la începutul anului, dar a pierdut în penultimul act la Roland Garros și Wimbledon.
  • Va fi prima finală pe care Aryna o dispută la US Open.
  • Coco Gauff a mai disputat o singură finală de Grand Slam: Roland Garros 2022 (a fost învinsă de Iga Swiatek).
  • Indiferent de rezultatul finalei de sâmbătă, vom avea o câștigătoare de US Open în premieră.
  • Începând de luni, Sabalenka va fi noua lideră a ierarhiei WTA.
  • De-a lungul timpului, Sabalenka și Gauff s-au întâlnit de cinci ori, scorul fiind 3-2 în favoarea americancei. De menționat însă că în singurul meci jucat în 2023 câștig de cauză a avut Aryna, pe hardul de la Indian Wells: 6-4, 6-0.