Daniil Medvedev și Andrey Rublev au fost nevoiți să lupte (și) contra condițiilor foarte grele de pe Arthur Ashe în meciul din sferturile US Open 2023 (Daniil s-a impus, scor 6-4, 6-3, 6-4, după două ore și 48 de minute). Căldura și umiditatea au fost adevărați dușmani, iar Medvedev a oferit faza zilei atunci când la un moment dat a transmis un mesaj către organizatori.

Daniil MedvedevFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Daniil Medvedev și Andrey Rublev s-au luptat din greu cu căldura și umiditatea de la New York

Condiţiile brutale de căldură şi umiditate și-au pus amprenta asupra condiției fizice a lui Daniil și Andrey, cei doi jucători de top putând fi văzuți epuizați la finalul meciului din sferturile US Open 2023.

În timpul partidei contra bunului său prieten, Daniil a putut fi auzit spunând: „Un jucător va muri şi ei vor vedea”, mesaj transmis organizatorilor americani.

Mai apoi, la conferința de presă Medvedev a detaliat cum s-a simțit și cât de grele au fost condițiile de joc pe Arthur Ashe.

„Aş putea continua să vorbesc despre condiţiile brutale pentru amândoi. Vedeţi, aici nu mai am piele pe nas, iar aici (arată spre gât) este roşu. Nu e din cauza soarelui, dar pielea mea s-a dus. Tocmai l-am văzut pe Andrey (n.r. Rublev) în vestiar şi faţa lui este şi ea foarte roşie.

Asta spune totul, ca şi cum am fi lăsat totul pe teren. Şi dacă meciul ar fi durat mai mult, am fi lăsat şi mai mult...

Dar întrebarea este: cât de departe putem merge? Asta e ceea ce e periculos. Poate că am fi putut rezista cinci seturi, sau poate că s-ar fi întâmplat ceea ce i s-a întâmplat lui Yibing Wu la Washington (n.r. când a leșinat și a fost nevoit să abandoneze).

Nu prea ştiu ce putem face. Probabil că nu putem opri turneul timp de patru zile, pentru că asta ar strica totul, cu televiziunile şi biletele vândute. Am putea merge la trei seturi în aceste condiţii? Unii oameni nu vor fi fericiţi.

Poate că nu se va întâmpla nimic de acum şi până la sfârşitul carierei mele, şi vorbesc degeaba, dar ideea este că nu vrem să se întâmple ceva şi apoi să spunem: „Doamne, Medvedev a spus asta acum câţiva ani...”

Dar nu am o soluţie. Am avut un prosop cu gheaţă după meci. Dar totul era în ceaţă, de parcă nu vedeam clar. Pentru că nu mai aveam adrenalina de la meci. Tremuram un pic.

În vestiar, am stat acolo 10 sau 15 minute, apoi am făcut o baie de gheaţă. M-am schimbat. M-am dus să mănânc. Dar am avut un atac de hipoglicemie.

Am început să transpir şi capul a început să mi se învârtă. Am spus echipei mele: „Vă rog, aduceţi-mi ceva de mâncare!”.

Transpiram abundent, chiar şi cu aerul condiţionat pornit. Apoi mi-au adus nişte mâncare şi m-am simţit mai bine. Aşa e uneori...” - Daniil Medvedev.

US Open 2023, semifinale masculine

Carlos Alcaraz (1) vs Daniil Medvedev (3)

Ben Shelton vs Novak Djokovic (2)

De știut:

  • Carlos Alcaraz îl conduce cu 2-1 în meciurile directe pe Daniil Medvedev. Rusul a câștigat prima întâlnire (Wimbledon 2021), iar apoi ibericul a avut câștig de cauză la Indian Wells (2023) și Wimbledon (2023).
  • Novak Djokovic și Ben Shelton nu s-au întâlnit până acum în circuitul mondial, semifinala de la US Open urmând să fie primul duel dintre sârb și american.
  • Indiferent de cine va câștiga turneul major de la Flushing Meadows, Novak Djokovic va fi de săptămâna viitoare noul lider ATP.