​Cluj-Napoca este unul dintre orașele care sunt luate în calcul pentru organizarea WTA Finals 2023, competiția de elită a circuitului feminin, care aduce la start, la finalul sezonului, cele mai bune opt jucătoare ale anului. Informația, o surpriză de proporții, a fost confirmată pentru 30-0 de surse care doresc să-și păstreze anonimatul.

BT Arena din Cluj NapocaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Cluj-Napoca, pe listă pentru a organiza WTA Finals în BT Arena

Clujul găzduiește deja în acest final de sezon Transylvania Open, turneu WTA de categorie 250 care va avea loc între 14-22 octombrie, în BT Arena. Deși datele sunt încă neconfirmate oficial, WTA Finals ar trebui să înceapă din 30 octombrie, durata turneului fiind de o săptămână.

Dacă Cluj-Napoca va obține dreptul de organizare, ar fi unul dintre cele mai importante evenimente sportive găzduite în România în ultimele decenii – cu siguranță cel mai relevant de când Bucureștiul a figurat printre orașele gazdă ale Euro 2020 -, un eveniment cu un potențial sportiv și economic foarte semnificativ.

Clujul este unul dintre orașele pe care board-ul WTA le ia în calcul pentru acordarea dreptului de organizare a ediției din acest an a competiției de elită a circuitului feminin. Riad a fost perceput drept marele favorit în ultimele săptămâni, în contextul premiilor foarte mari oferite.

Daily Mail a scris zilele trecute că organizatorii saudiți ar fi mărit bugetul propus pentru premii la 15 milioane de dolari, plus alte 10 milioane pentru WTA ca bonus de organizare al ediției din acest an.

Asta ar însemna că premiile ar reveni la nivelul din 2019. Dar reacțiile negative ale unor voci din lumea tenisului în ce privește mutarea competiției în Arabia Saudită au făcut ca WTA să ia în calcul și alte posibile destinații specific pentru acest an.

Astfel, Tennis Channel a anunțat ieri că Cehia e în pole-position în acest moment, fie cu varianta Praga, fie cu Ostrava. Alte variante vehiculate au mai fost Washington și orașul mexican Monterrey.

O decizie finală a boardului WTA, care continuă să aibă discuții la New York, este așteptată în zilele următoare, cel mai probabil nu mai târziu de finalul US Open sau imediat după.

Citește tot materialul pe treizecizero.ro.