Sorana Cîrstea a făcut un nou meci mare la US Open și a obținut calificarea în sferturi, după ce a trecut cu un dublu 6-3 de Belinda Bencic. Sportiva a avut și un mesaj pentru fanii români prezenți pe arena din New York.

Sorana CirsteaFoto: Brad Penner / AP / Profimedia

>>> Adversara Soranei Cîrstea din sferturile US Open 2023

Sorana Cîrstea, mesaj de mulțumire pentru fanii români prezenți la disputa cu Belinda Bencic - Urmează Karolina Muchova în sferturi

Sorana Cîrstea a reușit duminică să își egaleze cea mai importantă performanță a carierei la un turneu de Grand Slam.

Sportiva clasată pe locul 30 în ierarhia WTA s-a calificat în sferturi la Flushing Meadows și este în ultimele 8 jucătoare la un turneu de Grand Slam după o pauză de 14 ani.

După ce în turul trei a eliminat-o pe Elena Rybakina, în optimi a venit rândul campioanei olimpice Belinda Bencic.

La finalul disputei, Sorana a fost numai un zâmbet și a avut un mesaj special pentru suporterii români care au fost prezenți pe arena din New York.

„Am un zâmbet larg pe față pentru că am muncit atât de mult în ultima vreme. Prea puțină lume știe ce e în spatele scenei, în spatele tenisului. Am avut și un suport solid din tribune, din partea românilor și nu numai. Vă mulțumesc tuturor. Sunteți deosebiți.

Este extraordinar. Întotdeauna mi-am dorit să performez aici. Au fost mulți ani cu multe suișuri și coborâșuri, dar iată că am fost răsplătită pentru munca mea. Sunt mulțumită de ceea ce am reușit în aceste zile, mi-am dorit să merg înainte, să fac totul cât mai bine.

Îmi plac condițiile de aici, îmi plac mingile, îmi place atmosfera. Totul a funcționat foarte bine. Sunt foarte recunoscătoare pentru tot ce mi s-a întâmplat în această săptămână. Colaborarea cu Thomas Johansson a contat foarte mult, în ultima vreme am colaborat foarte bine și îi dedic victoria și lui, pentru că a fost alături de mine în momentele grele.” - a declarat Sorana, potrivit Eurosport.

Pentru jucătoarea noastră, urmează încă un duel greu în faza sferturilor, acolo unde o va înfrunta pe Karolina Muchova, finalista din acest an de la Roland Garros.

De știut:

  • Sorana Cîrstea va primi un premiu de $455.000 și 430 puncte în ierarhia WTA de simplu după calificarea în sferturile de la US Open 2023.
  • De-a lungul timpului, Cîrstea și Muchova s-au întâlnit de patru ori, scorul fiind 3-1 pentru jucătoarea din Cehia.

2023, Montreal: 7-5, 6-4 pentru Muchova

2023, Miami: 7-5, 6-1 pentru Cîrstea

2023, Dubai: 6-4, 7-6(4) pentru Muchova

2020, US Open: 6-3, 2-6, 7-6(7) pentru Muchova