Alexander Bublik (al 25-lea favorit) a părăsit US Open 2023 din runda inaugurală, iar declarația făcută în timpul meciului cu Dominic Thiem a produs un val de indignare. Austriacul a avut câștig de cauză în trei seturi, scor 6-3, 6-2, 6-4.

Alexander BublikFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> VIDEO Novak Djokovic, start perfect la US Open 2023 - Un nou lider ATP

Alexander Bublik: „Nu suport să-i fac pe toți acești jucători cu dizabilități să revină în carieră”

La scorul de 6-3 și 4-1 pentru Thiem, Bublik a vorbit în limba rusă (limba maternă) spunând următoarele: „Nu suport să-i fac pe toți acești jucători cu dizabilități să revină în carieră”.

În acest sezon, Bublik a pierdut deja contra unor jucători care reveneau după accidentări și absențe importante din circuitul ATP: Gael Monfils, Stan Wawrinka, iar acum Dominic Thiem.

Declarația a produs un adevărat șoc în lumea tenisului, iar până și controversatul Nick Kyrgios a luat atitudine spunând că avem de-a face cu ceva „oribil”.

Răspunsul elegant oferit de Dominic Thiem după ce a fost atacat de Bublik

Întrebat la conferința de presă despre declarația dată de adversarul său, Dominic Thiem a comentat următoarele.

„Nu știu dacă traducerea este corectă. Dacă este, atunci este o declarație greu de înțeles. Ceva ce nu ar trebui să spui în general despre nimeni doar din respect. Dar poate că nu a vrut să spună neapărat asta sau orice altceva. Dar ce pot să spun despre asta?” - Dominic Thiem.