Sara Sorribes Tormo, sportivă care pierduse în ultimul tur al calificărilor, a câștigat turneul de categorie „WTA 250” de la Cleveland.

Sara Sorribes TormoFoto: Jean-Francois Badias / AP / Profimedia

Sara Sorribes Tormo, campioană la WTA Cleveland ca lucky loser

Aflată pe locul 95 în clasamentul mondial, iberica a învins-o în finală pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (22 WTA, favorită 4), scor 3-6, 6-4, 6-4.

Alexandrova a condus cu 6-3, 4-2, dar jucătoarea din Spania a supraviețuit câștigând patru gameuri la rând. Rusoaica a fost prima care s-a impus la retur și în setul decisiv (3-1), dar nu a reușit nici de această dată să profite și și-a mai pierdut serviciul de trei ori până la finalul partidei.

Sara a fost eliminată în ultimul tur al calificărilor de franțuzoaica Clara Burel (62 WTA), dar a ajuns pe tabloul principal ca „lucky loser” și le-a învins pe Katerina Siniakova (47 WTA), Veronika Kudermetova (16 WTA), Sloane Stephens (38 WTA) și Tatjana Maria (49 WTA).

De știut:

  • Potrivit WTA, doar șase jucătoare au câștigat competiții ca „lucky losers”. Acest lucru s-a mai întâmplat de două ori chiar în această vară: Maria Timofeeva (la Bupdaesta) și Nao Hibino (la Praga).
  • În primul tur de la US Open 2023, Sara Sorribes Tormo va da peste Anhelina Kalinina, iar Ekaterina Alexandrova o va întâlni pe Leylah Fernandez (72 WTA, finalistă la ediția din 2021 a Grand Slamului american).