Aryna Sabalenka (2 WTA) a ratat prezența în finala turneului „WTA 1000” de la Cincinnati, după ce a fost învinsă în trei seturi de Karolina Muchova (17 WTA), scor 6(4)-7, 6-3, 6-2.

Aryna SabalenkaFoto: Han Yan / Xinhua News / Profimedia

Coco Gauff – Karolina Muchova, în finala WTA Cincinnati

Sabalenka a început bine primul set, a condus cu 4-1, dar Muchova a revenit excelent cu patru gameuri consecutive câștigate și s-a ajuns la tiebreak, unde belarusa s-a impus cu 7-4.

A doua favorită la Cincinnati nu s-a detașat în setul al doilea, iar jucătoarea din Cehia a făcut un joc excelent și a trimis partida în decisiv.

Setul al treilea a fost aproape identic cu cel precedent, iar finalista de la Roland Garros 2023 a trecut fără mari probleme în ultimul act al competiției.

În finala turneului WTA de la Cincinnati, Karolina Muchova o va înfrunta pe americanca Coco Gauff (7 WTA), care a învins-o sâmbătă pe lidera mondială.

Western & Southern Open (Cincinnati) este o competiție de categorie WTA 1000. Turneul se dispută pe hard în perioada 14-20 august 2023, are premii totale $2.788.468, iar la start pe tabloul principal s-au aflat 64 de jucătoare. Campioana en-titre este Caroline Garcia.