Iga Swiatek s-a calificat în semifinalele turneului „WTA 1000” de la Montreal, lidera ierarhiei mondiale obținând victoria cu numărul 50 a sezonului în fața americancei Danielle Collins, scor 6-3, 4-6, 6-2.

Iga SwiatekFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iga Swiatek, victorie în trei seturi cu Danielle Collins la WTA Montreal

Finalistă la Australian Open 2022, Collins (48 WTA) este obișnuită cu fazele finale ale turneelor, iar la Montreal a arătat cea mai bună versiune a ei.

Cu un joc agresiv și rapid, Danielle le eliminase deja în Canada pe Eugenie Bouchard, Emina Bektas (în calificări), Elina Svitolina, Maria Sakkari și Leylah Fernandez, iar liderei mondiale a reușit să-i pună destul de multe probleme.

Swiatek a început mult mai bine partida și a câștigat primul set fără prea mari emoții, scor 6-3. Poloneza s-a desprins la 5-1, și-a pierdut o dată serviciul, dar nu a mai putut fi prinsă din urmă de americancă.

Iga a debutat cu un break și în setul secund (a condus cu 2-0), dar Danielle a servit din ce în ce mai bine și a câștigat manșa impunându-se de două ori la retur, scor 6-4 (la a patra minge de set a americancei, poloneza a trimis afară cu reverul).

Collins a fost nevoită de multe ori să servească cu „al doilea” în setul decisiv, iar Swiatek a profitat din plin (a câștigat 8 din 11 puncte jucate astfel). După două ore și 22 de minute de joc, Iga a închis partida la a treia oportunitate, scor 6-2.

De știut:

  • Swiatek se va duela în semifinale cu Jessica Pegula (3 WTA), după ce americanca a trecut dramatic de Coco Gauff, partenera ei de dublu, scor 6-2, 5-7, 7-5.
  • Iga va începe săptămâna cu numărul 72 pe prima poziție a clasamentului WTA, aflându-se pe locul 10 în clasamentul all-time.

Rezumatul partidei dintre Iga Swiatek și Danielle Collins

„Omnium Banque Nationale” are loc anul acesta la Montreal, în perioada 7-13 august, face parte din categoria WTA 1000 și oferă premii în valoare de 2.788.468 de dolari. Campioana en-titre la simplu este Simona Halep (2022), în timp ce la dublu s-au impus americancele Coco Gauff și Jessica Pegula.