​Meciul dintre Maria Sakkari (a opta favorită) și Danielle Collins a avut un pasaj tensionat, cele două jucătoare certându-se după ce sportiva din Grecia a trimis o minge în tribună.

Danielle CollinsFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> WTA Montreal: Sorana Cîrstea, eliminată în turul doi de o finalistă de Grand Slam

Ceartă pe teren între Maria Sakkari și Danielle Collins la WTA Montreal

La scorul de 6-4 și 2-1 pentru Collins, Maria a lovit o minge înspre tribune. A fost scânteia care a declanșat discuția în contradictoriu dintre cele două jucătoare.

Collins a întrebat-o pe arbitra de scaun dacă a văzut ce s-a întâmplat. Speranța americancei era aceea ca adversara să primească un avertisment.

„Nici măcar nu am lovit pe cineva, a fost pe teren”, i-a răspuns Sakkari. La auzul celor spuse de sportiva din Grecia, Collins i-a spus Mariei: „Taci din gură, taci din gură!”

Conflictul a continuat, iar Sakkari i-a replicat adversarei: „Care e problema ta?”

„Ai lovit mingea în tribune, Maria. Era să lovești pe cineva”, a completat americanca, iar răspunsul grecoaicei nu s-a lăsat așteptat prea mult: „N-am lovit pe nimeni, care e problema ta?”

Locul 48 în ierarhia mondială, Collins a avut câștig de cauză, scor 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 27 de minute.

Danielle Collins s-a calificat în optimi, fază a competiției de categorie WTA 1000 unde va da peste Leylah Fernandez.

WTA Montreal, programul meciurilor din optimi

Iga Swiatek (1) vs Karolina Muchova (14)

Leylah Fernandez vs Danielle Colins

Jessica Pegula (4) vs Jasmine Paolini

Marketa Vondrousova (9) vs Coco Gauff (6)

Marie Bouzkova vs Daria Kasatkina (10)

Sloane Stephens vs Elena Rybakina (3)

Petra Kvitova (7) vs Belinda Bencic (12)

Liudmila Samsonova (15) vs Aryna Sabalenka (2)

„Omnium Banque Nationale” are loc anul acesta la Montreal, în perioada 7-13 august, face parte din categoria WTA 1000 și oferă premii în valoare de 2.788.468 de dolari. Campioana en-titre la simplu este Simona Halep (2022), în timp ce la dublu s-au impus americancele Coco Gauff și Jessica Pegula.