​Meciul dintre Frances Tiafoe și Milos Raonic a oferit o fază mai puțin văzută în tenis. Americanul a atins fileul (chiar s-a sprijinit pe el), dar cu toate acestea a primit punctul care avea să-i aducă triumful în primul set.

Tiafoe, Raonic si faza anului in tenisFoto: Cole Burston / AP / Profimedia

Frances Tiafoe a atins fileul, dar a primit punctul care i-a adus câștigarea primului set contra lui Milos Raonic

Meciul din turul întâi al Mastersului de la Toronto a avut de toate: lovituri spectaculoase, răsturnări de scor și o decizie care i-a indignat pe fanii canadieni.

Raonic, favoritul gazdelor, a câștigat până la urmă partida, scor 6-7(12), 7-6(4), 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 42 de minute.

Primul set s-a decis însă după un punct controversat, care a avut nevoie de minute bune de explicații.

Raonic (locul 545 ATP) a trimis o scurtă, Tiafoe (favorit 9) a ajuns cu mare greutate, a returnat direct câștigător, dar înainte ca mingea să atingă pentru a doua oară terenul adversarului a atins fileul (chiar s-a sprijinit pe acesta).

Inițial, arbitrul Fergus Murphy i-a acordat punctul lui Raonic, dar imediat a revenit asupra deciziei și l-a creditat pe Tiafoe drept câștigător.

Au urmat discuții între arbitru, cei doi jucători și observatorul turneului, iar decizia a rămas aceeași: punctul îi revine lui Tiafoe, deși a atins fileul, iar acest lucru pentru că a făcut-o în partea de plasă care se află în zona culoarului de dublu.