Meciul vedetă al zilei de la WTA Washington a fost cel din primul tur dintre Elina Svitolina și Victoria Azarenka. Partida a fost una atipică: în două seturi s-au consemnat 17(!) breakuri, câștig de cauză având Elina, scor 7-6(2), 6-4.

Elina SvitolinaFoto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

>> Bianca Andreescu, eliminată în primul tur la WTA Washington

Svitolina vs Azarenka, meci cu 17 breakuri în două seturi

Finalul meciului nu a mai adus huiduielile obișnuite pentru faptul că sportiva din Ucraina nu o salută pe cea din Belarus.

Svitolina (27 WTA) și Azarenka (19 WTA) au pus în scenă un meci în care avantajul serviciului a fost practic inexistent. În decursul a două seturi (Svitolina s-a impus cu 7-6(2), 6-4) au fost nu mai puțin de 17 breakuri.

S-a câștigat de 8 ori contra serviciului în primul set și de 9 ori în cel de-al doilea!

Spre deosebire de ultimele lor întâlniri, finalul meciului nu a adus huiduieli din tribune pentru faptul că Svitolina refuză să le salute pe adversarele din Rusia și Belarus.

După ultimul punct, Vika i-a arătat degetul mare adversarei (transmițând pe undeva că recunoaște supremația din teren, dar și că îi înțelege decizia de a nu o saluta), iar fiecare a dat mâna pe rând cu arbitrul partidei fără a se intersecta cumva.

Meciul a durat o oră și 47 de minute.

În turul al doilea, pentru Svitolina urmează un meci cu Daria Kasatkina (Rusia - cap de serie 5).

Washington Open este un turneu din categoria WTA 500, se dispută pe hard și este dotat cu premii totale în valoare de $780.637. Campioana en-titre este Liudmila Samsonova.