Rafael Nadal nu a mai jucat un meci oficial de la Australian Open 2023, iar în urmă cu doar câteva săptămâni a precizat că anul 2024 va fi, cel mai probabil, ultimul din cariera sa.

Rafael NadalFoto: GJL / Gtres Online / Profimedia

Într-un interviu pentru Marca, Toni Nadal (unchiul și fostul antrenor al lui Rafa) vorbește cu subiect și predicat despre retragerea din tenis a nepotului său.

Ajuns la 37 de ani (vârstă împlinită pe 3 iunie), Rafa vrea să se retragă în 2024 după ce va câștiga un titlu important (dacă, desigur, acest lucru va putea fi posibi).

„Rafa este bine momentan, este în vacanță. Își dorește să revină pe teren în 2024 și să sperăm că Alcaraz ne va lăsa să câștigăm și noi ceva. Este nerăbdător la gândul revenirii pe teren, vrea să se retragă cu un titlu important cucerit”, spune Toni Nadal.

Dacă recuperarea va decurge cum trebuie, Rafa ar putea reveni pe teren odată cu Australian Open 2024.

Cele mai mari șanse (desigur, asta în funcție și de forma pe care o va avea în sezonul de zgură) la un titlu major le are teoretic la Roland Garros, acolo unde s-a încoronat campion în 14(!) rânduri.

Din cauza accidentării de la șold (mușchiul iliopsoas), Nadal a fost nevoit să rateze pentru prima dată în 18 sezoane participarea la Roland Garros.

Rafa a fost depășit în această vară de Novak Djokovic în clasamentul titlurilor de Grand Slam câștigate, sârbul având acum 23.

1 Novak Djokovic 23

2 Rafael Nadal 22

3 Roger Federer 20 / retras din tenis.