​Rafael Nadal a jucat ultimul meci oficial la Australian Open, la începutul anului, iar de la acel moment problemele medicale l-au obligat pe iberic să declare forfait la toate competițiile. Toni Nadal (unchiul și fostul antrenor al lui Rafa) a adus noutăți în legătură cu retragerea fostului lider ATP.

Rafael NadalFoto: GJL / Gtres Online / Profimedia

>> Însărcinată și fără meci jucat de aproape un an, Naomi Osaka câștigă o avere în 2023

Rafael Nadal va începe antrenamentele peste o lună de zile - Retragerea din 2024 ar putea fi amânată dacă recuperarea va fi una completă

Mackenzie McDonald a fost ultimul adversar pe care Rafa l-a întâlnit, înfrângerea ibericului venind în turul al doilea de la Australian Open.

Ajuns la 37 de ani, Nadal a precizat într-o conferință de presă că 2024 ar putea fi ultimul său an la nivel de profesioniști.

Unchiul Toni (fostul antrenor al ibericului) a venit cu noutăți în ceea ce privește subiectul atât de delicat al retragerii nepotului său.

„Rafael are deja vârsta de 37 ani, ani care cântăresc greu. Ce ştiu eu, pentru că am vorbit cu el, este că Rafael vrea să revină, vrea să se recupereze bine.

Şi dacă recuperarea e bună, eu cred că el va dori să continue. Atunci vom vedea, pentru că el trebuie să obţină rezultate şi nu va fi uşor, pierzi clasamentul şi va trebui să joci cu cei mai buni mai repede.

Atunci trebuie să fii bine în mai multe zile şi vei avea mai multe meciuri dificile” - Toni Nadal, într-un interviu postat de portalul Clay.

„Medicii i-au recomandat să nu se antreneze în aşteptarea unei recuperări depline. Cam peste o lună el ar trebui să înceapă pregătirea şi pe terenul de tenis”, a adăugat Toni Nadal.

Din cauza accidentării de la șold, Nadal a fost nevoit să rateze pentru prima dată în 18 sezoane participarea la Roland Garros.

Rafa a fost depășit în clasamentul all-time al titlurilor de Grand Slam de către Novak Djokovic (sârbul a ajuns la 23 după ce s-a impus la Roland Garros).

1 Novak Djokovic 23

2 Rafael Nadal 22

3 Roger Federer 20.

>> WTA și scandalul strângerilor de mână - Ce se va întâmpla la meciurile dintre ucrainence și rusoaice

>> Miliardara care ar renunța la averea familiei pentru titlul de la Wimbledon 2023