Marketa Vondrousova a cucerit sâmbătă primul titlu de Grand Slam din carieră, după ce a învins-o în finala de la Wimbledon pe Ons Jabeur, scor 6-4, 6-4.

Marketa Vondrousova, campioană la Wimbledon 2023Foto: Adrian Dennis / AFP / Profimedia Images

Marketa Vondrousova va urca pe locul 10 WTA după succesul cu Ons Jabeur

După ce în 2019 a pierdut finala de la Roland Garros, Marketa Vondrousova (42 WTA) a cucerit în cele din urmă primul titlu de Grand Slam al carierei.

Cehoaica a câștigat finala turneului de la Wimbledon cu Ons Jabeur (6 WTA), în urma unui duel în care Vondrousova a prestat un tenis de calitate.

Grație triumfului de la Wimbledon, Marketa Vondrousova a devenit prima jucătoare din Era Open care nu a fost cap de serie și care a cucerit titlul la All England Club.

Mai mult decât atât, cehoaica este cea mai slab clasată jucătoare care a câștigat trofeul la Wimbledon de când a fost introdus clasamentul WTA.

La finalul disputei, Vondrousova a tras primele concluzii după finala de la All England Club.

„Nu știu ce se întâmplă acum, e un sentiment extraordinar. Vreau să o felicit pe Ons, e o persoană minunată și jucătoare fantastică. Sper că va câștigat la un moment dat aici, pentru că merită.

Am trecut prin atât de multe în cariera mea și sunt atât de bucuroasă că pot fi aici cu trofeul în brațe. E o nebunie.

Anul trecut eram turistă la Londra, apoi am jucat turnee mici, turnee ITF. Am sperat că pot reveni la acest nivel și acum visul mi s-a îndeplinit.

Mâine e prima aniversare a căsătoriei noastre. Sunt atât de fericită că cei apropiați sunt lângă mine. Știu că au fost două săptămâni extenuante pentru toți, dar fără ajutorul lor nu aș fi reușit.

Am făcut un pariu cu antrenorul meu, mi-a promis că dacă voi câștiga un Grand Slam se va tatua și el. Cred că vom merge mâine și vom marca acest moment pe piele.” - a transmis aceasta.

Grație victoriei din finala de la Wimbledon, cu Ons Jabeur, Marketa Vondrousova va urca de luni pe locul 10 în ierarhia WTA.

Jucătoarea din Cehia este a 7-a campioană diferită din ultimii 7 ani consecutivi la Wimbledon.