Elina Svitolina (28 de ani, 76 WTA) a fost eliminată în semifinalele de la Wimbledon, după înfrângerea, 3-6, 3-6, la Marketa Vondrousova (24 de ani, 42 WTA).

Elina SvitolinaFoto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sportiva din Ucraina a cedat nervos la conferința de presă, când a vorbit din nou despre situația din țara natală. Svitolina nu și-a putut stăpâni lacrimile și a plâns în fața jurnaliștilor.

"Cu siguranță am simțit puterea oamenilor din Ucraina în spatele rezultatelor de la Wimbledon. Am primit o mulțime de mesaje de la diferiți oameni. Este incredibil cum au fost cu mine aici și sper că vor continua. Sunt foarte fericită că meciul a fost în direct în Ucraina pentru că știu că a durat câțiva ani ca acest lucru să se realizeze pentru oamenii de acolo.

Cred că este foarte important pentru copii să se uite la tenis, dar și la alte sporturi. Este important să aibă parte de ceva diferit în viețile lor pentru a-și putea urma visele. Când eram tânără, părinții îmi cumpărau meciurile celor mai mari campioni, pentru a le privi și a încerca să copiez ceva de la ei, să învăț ceva de la ei. Îmi imaginam cum joc pe marile arene ale lumii.

Sunt foarte fericită că acest lucru se întâmplă în sfârșit și, alături de fundația mea, luptăm să dăm această oportunitate oamenilor și copiilor din Ucraina. Sunt fericită în această privință", a declarat Elina Svitolina.

Citește articolul pe DigiSport