Naomi Osaka nu a mai călcat pe terenul de tenis din septembrie 2022 (s-a accidentat, iar apoi a anunțat că este însărcinată), dar nipona o duce foarte bine atunci când vine vorba de încasări.

Naomi OsakaFoto: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naomi Osaka câștigă 57,3 milioane de dolari în 2023

Japoneza a condus topul celor mai bine plătite sportive din lume în 2021 și 2022, iar acest lucru se va întâmpla probabil și în 2023, an în care va câștiga 57,3 milioane de dolari.

Naomi are contracte de sponsorizare cu firme importante precum Nike, Yonex, Nissan, Citizen Watch, Nissin Foods, Shiseido, Tag Heuer, Louis Vuitton, Wowow, Airbnb, Beats Electronics, MasterCard, BodyArmor, Frankies și All Nippon Airways.

Cvadrupla campioană de Grand Slam a înființat și o companie media numită Hana Kuma, în parteneriat cu SpringHill (o companie cofondată de LeBron James).

De asemenea, nipona a investit în patru branduri: Sweetgreen, Hyperice, North Carolina Courage și BodyArmor.

Osaka locuiește într-o vilă din Beverly Hills pe care a cumpărat-o de la Nick Jonas în 2019 pentru aproape 7 milioane de dolari.

Naomi Osaka vrea să câștige aurul la JO 2024 și încă 8 titluri de Grand Slam

După ce va naște, Naomi Osaka vrea să revină cât mai repede la antrenamente, iar primul turneu important la care vrea să participe este Australian Open 2024

În plus, asiatica are planuri mari și pentru Jocurile Olimpice de la Paris: își dorește medalia de aur în proba de simplu feminin.

Osaka nu este deloc zgârcită nici în legătură cu titlurile de Grand Slam pe care vrea să le mai câștige în carieră: asiatica dorește să-și mai treacă în CV nu mai puțin de opt turnee majore.

De știut despre Naomi Osaka

  • În vârstă de 25 de ani, Naomi se află în prezent pe locul 436 în ierarhia WTA.
  • Japoneza nu a mai jucat în circuitul mondial de la finalul lunii septembrie 2022, atunci când s-a retras de la turneul de la Tokyo înainte de meciul cu Beatriz Haddad Maia. La acel moment, Osaka a acuzat o accidentare la mușchii abdominali.
  • De-a lungul carierei, nipona a câștigat patru titluri de Grand Slam: Australian Open (2019, 2021) și US Open (2018, 2020).
  • Născută în orașul japonez Osaka, Naomi a urcat pe locul 1 în lume pe 28 ianuarie 2019. Are șapte titluri WTA în palmares (4 dintre ele de Grand Slam), a câștigat 265 de partide și a fost învinsă în 148.
  • A adunat doar din premiile din tenis suma de $21.177.252.