Carlos Alcaraz este fără set pierdut la Wimbledon, iar sâmbătă acesta va juca pentru calificarea în optimi împotriva lui Nicolas Jarry. Dacă va reuși să treacă de chilian, acesta își va egala performanța de anul trecut de la All England Club.

Carlos AlcarazFoto: Harry How / Getty Images / Profimedia

Roger Federer, impresionat de capacitatea lui Carlos Alcaraz de a face față presiunii

Carlos Alcaraz îl va întâlni sâmbătă pe Nicolas Jarry în turul trei al turneului de la Wimbledon, iar liderul ATP are șansa de a-și egala performanța de anul trecut, când a jucat optimi.

Ibericul a arătat în multe momente faptul că poate face față presiunii și că nu este deloc intimidat de adversar.

Roger Federer a fost prezent în această săptămână la mai multe meciuri pe Centre Court și a declarat că este impresionat de felul cu Alcaraz gestionează presiunea care vine asupra sa.

„Nu-mi place să pun prea multă presiune asupra jucătorilor tineri, cum ar fi să spun că 'Va reuși asta', dar Alcaraz este genul care spune 'Vin la Wimbledon, vin să câștig. Vin la Paris, vin să câștig.' Își pune singur presiune, ceea ce e grozav.” - a spus Roger Federer.

Mats Wilander, avertisment pentru Carlos Alcaraz după victoria cu Alexandre Muller de la Wimbledon

Chiar dacă l-a învins în turul doi pe Alexandre Muller în trei seturi, scor 6-4, 7-6(2), 6-3, Mats Wilander a sesizat mai multe nereguli în jocul tânărului lider mondial.

De 7 ori câștigător de Grand Slam, Mats Wilander a lansat un avertisment către Carlos Alcaraz, precizând că acesta își asumă prea multe riscuri.

„Cred că, din păcate, calea de urmat pentru el va fi să nu-și asume prea multe riscuri, pentru că nu poți face atât de multe greșeli neforțate dacă vrei să câștigi Wimbledon și să-l învingi pe Novak Djokovic pe parcurs.

Dar, bineînțeles, oamenilor le place. Îl adoră. Mie îmi place. Așa că sper să nu se schimbe prea mult, dar să continue să câștige.” - a spus acesta, potrivit Eurosport.