Nazanin Zaghari-Ratcliffe, o femeie cu cetăţenie britanico-iraniană care a petrecut şase ani într-o închisoare din Iran sub acuzaţia de spionaj, a fost invitată de Andy Murray în loja regală de la Wimbledon, informează EFE.

Kate Middleton, Nazanin Zaghari-Ratcliffe si Roger FedererFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nazanin Zaghari-Ratcliffe, invitată de Andy Murray în loja regală de la Wimbledon

Eliberată anul trecut, Zaghari-Ratcliffe i-a relatat lui Murray că în 2016, pe când era încarcerată în Iran, i s-a permis accesul la un televizor şi astfel a putut să urmărească finala câștigată de scoțian în fața lui Milos Raonic.

Zaghari-Ratcliffe, care şi-a susţinut mereu nevinovăţia, a asistat marţi la victoria lui Andy în fața lui Ryan Peniston (6-3, 6-0, 6-1). Ea s-a aflat într-o companie selectă în lojă, alături de Kate Middleton (Prinţesa de Wales) şi de Roger Federer.

„Este cea mai incredibilă poveste care mi s-a spus despre cineva care mă urmăreşte. Mi-am dorit să o invit şi să vadă tenis în circumstanţe total diferite. Sunt foarte bucuros că a onorat această invitaţie” - Andy Murray.

La rândul ei, Zaghari-Ratcliffe a descris experienţa de a-l vedea pe Murray jucând în timp ce se afla în închisoare drept „o cale de evadare şi o modalitate de a se simţi acasă”, scrie Agerpres.