Jucătoarea rusă de tenis Daria Kasatkina, aflată pe locul 11 mondial, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația politică instabilă din Rusia, luni, după victoria din primul tur în fața ucrainencei Anhelina Kalinina, la turneul WTA de la Eastbourne, potrivit AFP.

Daria KasatkinaFoto: Rob Prange/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kalinina nu a dat mâna cu Kasatkina

Kalinina nu a dat mâna cu Kasatkina după înfrângerea în două seturi, 6-3, 6-1, pe terenul de iarbă de la Eastbourne, așa cum a refuzat să facă Elina Svitolina la Roland Garros.

Dar Kasatkina, care a luat poziție în mai multe rânduri împotriva invaziei Rusiei în Ucraina, își exprimase deja înțelegerea față de această atitudine.

Întrebată după meci despre rebeliunea eșuată a liderului grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, de la sfârșitul săptămânii trecute, Kasatkina, așa cum se întâmplă adesea, a vorbit direct.

„Ceea ce simt este un rahat, sincer. Nu am de gând să o ascund. Familia mea, părinții mei sunt încă în Rusia. După cum ați văzut, în ultimele zile a fost un mare dezastru și acolo”, a declarat ea, subliniind încă o dată că ucrainenii sunt „într-o situație mult mai rea”.

„Sunt îngrijorată pentru prietenii mei, pentru că cei mai buni prieteni ai mei locuiesc în Voronej, orașul în care a intrat tipul cu armata sa privată (Prigojin...) Sunt foarte îngrijorată pentru oamenii pe care îi iubesc”, a mărturisit ea.

În turul următor, Kasatkina o va înfrunta pe Karolina Pliskova din Cehia.

La rândul ei, în ciuda înfrângerii, ucraineanca Kalinina a recunoscut că tenisul a fost pentru ea o modalitate de a evada puțin din realitatea războiului din țara sa.

„De când a început războiul, am urmărit totul, în fiecare zi. Asta înseamnă foarte mult. Uneori, eram copleșită”, a explicat ea.

„Dar, pe terenul de tenis, încerc să mă deconectez. Asta mă ajută foarte mult”, a adăugat ea.