Novak Djokovic este primul finalist al turneului Roland Garros 2023. Sârbul l-a eliminat în semifinale pe Carlos Alcaraz, principalul favorit, la capătul unui meci în care accidentarea suferită de iberic a fost decisivă.

Carlos Alcaraz si Novak DjokovicFoto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

Novak Djokovic, mesaj de apreciere pentru Carlos Alcaraz, care a evoluat mai bine de un set accidentat

Novak Djokovic a obținut calificarea în ultimul act de la Roland Garros, dar sârbul a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Carlos Alcaraz, adversarul pe care l-a învins în semifinale.

Nole a condus cu scorul de 1-0 la seturi, dar liderul ATP a revenit și a câștigat actul secund.

La începutul serului 3, Alcaraz a acuzat probleme musculare, iar acestuia i-a fost din ce în ce mai greu să continue.

Chiar și așa, Alcaraz a pierdut meciul, dar pe teren, și a fost aclamat la finalul partidei de către spectatorii prezenți pe arena Philippe Chatrier.

Nici Djokovic nu a trecut cu vederea insistența sa și l-a lăudat pentru dăruire.

„În primul rând trebuie să spun că îmi pare rău de ghinionul lui Carlos. La acest nivel, ultimul lucru pe care îl dorești este să ai crampe, mai ales într-un moment ca acesta, semifinale de Grand Slam. Sper să se însănătoșească repede și să revină cât mai curând.

I-am spus la fileu că știe cât de tânăr este și că are tot timpul și sunt sigur că va câștiga acest turneu de multe ori. Este un competitor grozav, un jucător incredibil, ne vom mai întâlni. Este un băiat foarte drăguț și merită toată susținerea și aprecierea voastră.

Nu a știut ce să facă, dacă să se retragă sau să continue. Felicitări pentru spiritul de luptă și pentru faptul că a rămas în teren. Respect asta foarte mult.

Am fost la limită amândoi din punt de vedere fizic. Nu mă simțeam nici eu foarte fresh. Am mers cap la cap până la 1-1 la seturi. Din acel moment a fost un al meci.

Dar am încercat să rămân concentrat, să nu mă gândesc la ce se întâmplă în partea cealaltă de fileu. Știam că se chinuie. Respect pentru el și sper să revină cât mai repede.” - a transmis Nole.