Irina Begu a obținut calificarea în turul trei al turneului Roland Garros. Românca a învins-o în două seturi pe Sara Errani, finalista din 2012, scor 6-3, 6-0.

Irina BeguFoto: Oscar J Barroso/Dppi / Zuma Press / Profimedia

>> Irina Begu și cheia succesului din victoria cu Sara Errani - Ce spune despre următoarea adversară

>> Irina Begu și testul suprem de răbdare

Irina Begu a eliminat-o pe Sara Errani în turul doi la Roland Garros

Clasată pe locul 27 în ierarhia WTA, Irina Begu a avansat în turul trei la Roland Garros, după ce a eliminat-o pe finalista din 2012, Sara Errani (73 WTA).

Românca a făcut două seturi destul de solide și a avut nevoie de o oră și 12 minute pentru a trece mai departe în faza următoare a competiției.

Grație acestui succes, Irina Begu va fi recompensată cu suma de 142.000 de euro și cu 130 de puncte în ierarhia WTA la simplu.

În următorul tur, Irina Begu va da piept cu Karolina Muchova (43 WTA). Jucătoarea din Cehia a trecut în turul precedent de Nadia Podoroska (103 WTA), scor 6-3, 0-6, 6-3.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).