​După ce ai jucat împotriva italiencei Sara Errani poți face față aproape oricărui test de răbdare pe care ți l-ar mai putea oferi tenisul în restul carierei. Irina Begu a avut de îndurat o sumedenie de „baloane”, mingi care au obligat-o pe sportiva noastră să lovească din poziții total neașteptate. S-a încheiat însă cu bine, iar România are o reprezentantă în turul al treilea de la Roland Garros 2023.

Irina BeguFoto: Jean Catuffe/Dppi / Zuma Press / Profimedia

>> Irina Begu și cheia succesului din victoria cu Sara Errani - Ce spune despre următoarea adversară

Irina Begu, în turul trei de la Roland Garros - Victorie cu Sara Errani, fostă finalistă la Paris

Pe terenul 9 lucrurile sunt cât se poate de clare: este una dintre cele mai mici arene din complex, se află între Chatrier și Lenglen (foarte aproape de ultima menționată), iar gălăgia este la ea acasă.

Fondul sonor a fost astfel asigurat, astfel că meciul s-a jucat în mare parte la „adăpostul” încurajărilor pentru Lucas Pouille (care juca pe Suzanne Lenglen).

După un început lansat de meci (3-0 în favoarea ei), Irina a intrat fără să vrea în ritmul mingilor înalte și foarte înalte trimise de italiancă. Așa cum spuneam și mai sus, un meci cu Sara Errani poate fi trecut la testele pentru răbdare.

Finalistă pe zgura de la Paris (în 2012), Sara are experiența necesară (36 de ani) pentru a trimite disputa acolo unde-i place cel mai mult: într-un joc fără ritm, cu celebrele „baloane”, cu mingea învârtită până rămâne fără puf și cu gameuri care pot dura cât jumătate de set în alte partide.

De la mingile înalte ale italiencei au avut de suferit inclusiv arbitrii de linie, cei care au fost nevoiți în câteva rânduri să se ferească de Irina: sportiva noastră mai avea un pic și era nevoită să returneze de pe garduri.

Dacă tenisul ar fi fost patinaj artistic, atunci Sara ar fi avut mari probleme în a trece clasa la impresia artistică. Scriam zilele trecute despre Ons Jabeur, jucătoarea la meciurile căreia efectiv nu te poți plictisi.

Ei bine, Sara face parte din categoria opusă, iar Irina a reușit să oprească la timp un meci care s-ar fi putut duce lejer în trei ore și jumătate de joc dacă s-ar fi intrat într-o manșă decisivă.

De o oră și 12 minute a avut nevoie sportiva noastră pentru a se califica (6-3, 6-0) în turul al treilea de la Roland Garros.

Irina a încheiat partida cu 7 duble greșeli (câteva dintre ele făcute din cauza soarelui care bătea fix din față), 26 de lovituri câștigătoare, 24 de erori neforțate și cu 6 din 8 puncte câștigate la fileu (procentaj de 75%).

Favorită 27 la Paris, Irina va da peste Karolina Muchova (locul 43 WTA), cehoaica fiind o bună jucătoare de zgură.

Irina Begu și Karolina Muchova s-au întâlnit de două ori până acum, sportiva noastră având câștig de cauză de fiecare dată: 1-6, 6-3, 6-4 la Roland Garros 2019 și 6-4, 7-5 la Madrid chiar anul acesta.

>> Roland Garros: Fostă campioană, eliminată de o jucătoare antrenată de un român

>> VIDEO Daria Kasatkina, candidată serioasă la lovitura turneului feminin de la Roland Garros