În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc joi la academia sa de tenis, Rafael Nadal a anunțat că nu va participa la ediția din acest an a Roland Garros. Ibericul a vorbit și despre momentul în care se va retrage din tenis, iar reacțiile din circuit nu au întârziat să apară.

Carlos Alcaraz si Rafael NadalFoto: Oscar J Barroso/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Carlos Alcaraz, mesaj de susținere pentru Rafael Nadal

Accidentat la începutul acestui an la Australian Open, Rafael Nadal a anunțat joi că nu va participa nici la Roland Garros 2023.

Mai mult decât atât, fostul lider mondial a vorbit și despre momentul retragerii din tenis. Nadal a precizat că cel mai probabil 2024 va fi ultimul său an în circuitul ATP.

Primul jucător care a reacționat în urma conferinței de presă susține de Nadal a fost Carlos Alcaraz, cel care va reveni pe primul loc în ierarhia ATP.

Spaniolul a avut un mesaj de susținere pentru Rafael Nadal și s-a declarat trist pentru faptul că acesta nu va putea participa la ediția din acest an a Roland Garros, turneu pe care l-a câștigat de 14 ori.

„Este foarte dureros și trist pentru toată lumea că nu vei fi la Roland Garros sau că nu vei mai juca în acest an, dar îmi doresc ca 2024 să fie un sezon grozav pentru tine și să-ți poți lua rămas bun ca un mare campion ce ești!” - A transmis Carlos Alcaraz pe contul său de Instagram.

De știut:

  • Este pentru prima oară în ultimele 18 sezoane când Nadal ratează Roland Garros.
  • Nadal a adunat 112 victorii și doar 3 înfrângeri în cele 18 participări la Grand Slamul parizian.
  • Au trecut deja 119 zile de la ultimul meci disputat de Rafael Nadal: 4-6, 4-6, 5-7 vs Mackenzie McDonald (turul al doilea de la Australian Open).
  • Rafa a ajuns la nouă turnee importante ratate din cauza accidentării la mușchiul iliopsoas: Doha, Dubai, Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Barcelona, Madrid, Roma și Roland Garros.
  • Rafael Nadal va rămâne cu doar 445 de puncte în clasamentul mondial și va ieși din Top 130 ATP, lucru care nu s-a mai întâmplat din martie 2003.
  • Nadal a ocupat prima poziție în clasamentul ATP timp de 209 săptămâni. Rafa deține recordul privind numărul de săptămâni consecutive în Top 10 ATP (912, între aprilie 2005 și mai 2023).
  • Rafael Nadal a triumfat de 14 ori la Roland Garros şi are în palmares 22 de titluri de Grand Slam (se află la egalitate cu Novak Djokovic).