Aryna Sabalenka nu a avut nicio emoție în a obține calificarea în finala turneului WTA de la Stuttgart, sportiva din Belarus trecând clar, scor 6-1, 6-2, de Anastasia Potapova (locul 24 în ierarhia mondială de simplu).

Aryna SabalenkaFoto: Mathias Schulz / imago sportfotodienst / Profimedia

Aryna Sabalenka, în finala WTA Stuttgart - Victorie clară cu Anastasia Potapova

Locul 2 în ierarhia mondială, Aryna a avut în serviciu una dintre cele mai importante arme, jucătoarea din Belarus fructificând fiecare game de la lansare pe care l-a avut în meci.

Cele patru breakuri bifate (câte două pe set) i-au adus Arynei o calificare meritată în finala turneului WTA de categorie 500.

Sabalenka a câștigat 75.8% din punctele jucate cu primul serviciu, 61.1% cu cel de-al doilea, a salvat toate cele trei mingi de break ale adversarei și a trimis și trei ași.

În cealaltă semifinală, de la ora 17:00 se întâlnesc Iga Swiatek (lidera mondială și campioana en-titre) și Ons Jabeur (a treia favorită). Meciul poate fi urmărit în direct pe canalele Digisport.

Turneul de la Stuttgart face parte din categoria WTA 500, are loc pe zgură indoor, are premii totale în valoare de $780.637, iar campioana en-titre este Iga Swiatek (titlu cucerit în 2022).