Naomi Osaka a anunțat la începutul anului că este însărcinată, iar retragerea temporară din circuitul WTA i-a adus o ieșire din primele 300 de locuri. Nipona a vorbit recent despre revenirea pe teren, iar ambițiile ei sunt uriașe.

Naomi OsakaFoto: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naomi Osaka vrea să câștige aurul la JO 2024 și încă 8 titluri de Grand Slam

Citată de tennisuptodate.com, Osaka a discutat despre viitorul său în tenis, iar pretențiile fostei lidere WTA sunt foarte mari.

După ce va naște, Naomi vrea să revină cât mai repede la antrenamente, iar primul turneu important la care vrea să participe este Australian Open 2024.

În plus, asiatica are planuri mari și pentru Jocurile Olimpice de la Paris: își dorește medalia de aur în proba de simplu feminin.

Întrebată dacă are un calcul făcut și în legătură cu titlurile de Grand Slam pe care vrea să le mai câștige în carieră, Osaka nu a fost deloc zgârcită: asiatica vrea să-și mai treacă în CV nu mai puțin de opt turnee majore.

De știut despre Naomi Osaka

  • În vârstă de 25 de ani, Naomi se află în prezent pe locul 314 în ierarhia WTA.
  • Japoneza nu a mai jucat în circuitul mondial de la finalul lunii septembrie 2022, atunci când s-a retras de la turneul de la Tokyo înainte de meciul cu Beatriz Haddad Maia. La acel moment, Osaka a acuzat o accidentare la mușchii abdominali.
  • De-a lungul carierei, nipona a câștigat patru titluri de Grand Slam: Australian Open (2019, 2021) și US Open (2018, 2020).
  • Născută în orașul japonez Osaka, Naomi a urcat pe locul 1 în lume pe 28 ianuarie 2019. Are șapte titluri WTA în palmares (4 dintre ele de Grand Slam), a câștigat 265 de partide și a fost învinsă în 148.
  • A adunat doar din premiile din tenis suma de $21.177.252.
  • Deși stă departe de tenis de luni bune, iar în sezonul 2022 a jucat doar 23 de partide (14 victorii și 9 înfrângeri), Naomi Osaka o duce foarte bine atunci când vine vorba de încasări. Nipona conduce topul celor mai bine plătite sportive din lume pe 2022, cu încasări de $51 de milioane.