Sorana Cîrstea a trecut de Caroline Garcia (a cincea favorită și câștigătoarea en-titre a Turneului Campioanelor), iar victoria i-a adus calificarea în sferturile de la Indian Wells. Sportiva noastră a vorbit despre secretul traseului spectaculos înregistrat la competiția din deșertul californian.

Sorana CirsteaFoto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

Sorana Cîrstea și secretul de la Indian Wells: Colaborarea cu antrenorul suedez Thomas Johansson

La finalul partidei cu Garcia (câștigată în trei seturi, scor 6-4, 4-6, 7-5), Sorana (32 de ani) a vorbit despre secretul rezultatului spectaculos pe care l-a făcut la Indian Wells: colaborarea cu antrenorul Thomas Johansson, fost câștigător la Australian Open în 2002.

„Am început să mă pregătesc cu Thomas Johansson în pre-sezon și am simțit că joc din ce în ce mai bine, chiar dacă rezultatele nu au fost cele pe care mi le-am dorit în ianuarie și februarie.

E un antrenor excepțional și cred că îi datorez forma bună lui” - Sorana Cîrstea, citată de Eurosport.

Mai departe, Cîrstea a vorbit și despre aportul publicului român.

„E impresionant să am acest sprijin atât de departe de casă. Au fost alături de mine cu inima și țin să le mulțumesc. Mă simt grozav să am parte de o asemenea atmosferă, victoria e și a suporterilor români, care au fost incredibili” - Sorana Cîrstea.

„Nu o învinsesem pe Caro (n.r. Garcia) niciodată înainte, așa că știam că va fi un meci foarte greu. E o jucătoare foarte agresivă și joacă foarte bine în ultimul timp. Știam că va fi foarte greu, dar sunt foarte fericită că am reușit să câștig, acest succes înseamnă enorm”, a conchis sportiva noastră.

De știut:

  • Este prima victorie a Soranei cu franțuzoaica, după două înfrângeri consecutive.
  • Cîrstea a ajuns în premieră în sferturi la Indian Wells, turneu de categorie WTA 1000.
  • Prima dată când sportiva noastră trecea de o jucătoare din TOP 5 WTA se întâmpla în 2017, la Beijing, atunci când o învingea pe Karolina Pliskova.
  • În sferturile de la Indian Wells, Sorana Cîrstea va da peste Iga Swiatek, lidera mondială. Poloneza a trecut, scor 6-3, 6-1, de Emma Răducanu în optimi. Meciul a durat o oră și 25 de minute.
  • Sorana Cîrstea a mai întâlnit-o o singură dată în circuitul WTA pe Iga Swiatek: la Australian Open, ediția din 2022. Atunci, poloneza s-a impus în trei seturi, scor 5-7, 6-3, 6-3.
  • Pentru calificarea în sferturile de la Indian Wells, Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de 184.465 de dolari şi 215 puncte în ierarhia WTA de simplu.

Indian Wells 2023, sferturi feminine

Iga Swiatek (1) - Sorana Cîrstea

Karolina Muchova - Elena Rybakina (10)

Maria Sakkari (7) - Petra Kvitova (15)

Coco Gauff (6) - Aryna Sabalenka (2)

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale s-au aflat la start câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.