Nevaccinat împotriva coronavirusului, Novak Djokovic a solicitat o permisiune specială pentru a putea intra în SUA, dar nu a primit-o și a fost nevoit să renunțe la turneul de la Indian Wells. Acum, guvernatorul statului Florida i-a cerut președintelui american Joe Biden să intervină în cazul liderului mondial.

Novak DjokovicFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Guvernatorul Floridei îi cere lui Joe Biden să permită intrarea lui Novak Djokovic în SUA

​Potrivit Reuters, guvernatorul Ron DeSantis i-a cerut lui Biden să-i acorde o dispensă lui Nole, pentru ca acesta să poată participa la turneul ATP Masters 1000 de la Miami (19 martie - 2 aprilie).

În vârstă de 35 de ani, Djokovic s-a retras duminică de la Indian Wells, după ce oficialii americani i-au respins cererea de a intra în țară.

„Acest refuz este nedrept, neştiinţific şi inacceptabil. Vă îndemn să-l reconsideraţi. E timpul să lăsăm deoparte politica legată de pandemie şi să oferim poporului american ceea ce îşi doreşte - lăsaţi-l să joace” - Ron DeSantis într-o scrisoare adresată preşedintelui Joe Biden.

În prezent, SUA interzic intrarea în ţară a străinilor nevaccinaţi, o politică ce se aşteaptă să fie ridicată pe 11 mai.

După expulzarea din Australia de anul trecut, Djokovic a anunţat că preferă să rateze turneele de Grand Slam decât să primească o doză de vaccin anti-Covid.

Sârbul este de cinci ori campion atât la Indian Wells, cât și la Miami, dar nu a putut concura la aceste evenimente în ultimii ani (2021, 2022 și 2023).

Vestea „bună” pentru Djoker este că nu va pierde puncte în următoarea perioadă și se va putea concentra pe pregătirea sezonului de zgură.