​Novak Djokovic nu va putea participa la turneul „ATP Masters 1000” de la Indian Wells, din cauza faptului că sârbul nu este vaccinat împotriva Covid-19.

Novak DjokovicFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Djokovic nu a primit dispensă pentru a juca în SUA

Nole a ales să nu se vaccineze, iar guvernul american a ales să nu relaxeze politica de interzicere a intrării în țară a persoanelor nevaccinate (valabilă până pe 11 mai).

În ultimele săptămâni, sârbul solicitase o dispensă specială din partea autorităţilor locale. „Dacă mi se refuză, mă voi retrage de al Indian Wells, bineînţeles, înaintea tragerii la sorţi”, asigurase liderul mondial.

Astfel, Djokovic nu poate evolua la Indian Wells (6-19 martie) și, dacă nu va interveni vreo schimbare neașteptată, nu va putea juca nici la Miami Open (19 martie-2 aprilie).

„Novak Djokovic, numărul 1 mondial, s-a retras de la BNP Paribas Open 2023. Odată cu retragerea sa, Nikoloz Basilashvili intră pe tabloul principal”, se arată într-un comunicat al organizatorilor de la Indian Wells.

Sârbul este de cinci ori campion atât la Indian Wells, cât și la Miami, dar nu a putut concura la aceste evenimente în ultimii ani (2021, 2022 și 2023).

Vestea „bună” pentru Djoker este că nu va pierde puncte în următoarea perioadă și se va putea concentra pe pregătirea sezonului de zgură.