Novak Djokovic a avut ceva emoții în meciul cu Tomas Machac, liderul mondial având nevoie de tiebreak în setul decisiv pentru a trece de ocupantul locului 130 ATP. Sârbul este în optimi la ATP Dubai, turneu de categorie „500”.

Novak DjokovicFoto: Darko Vojinovic / AP / Profimedia

Nole s-a întrebuințat serios pentru a trece de Machac, scor 6-3, 3-6, 7-6(1), la capătul unui meci de două ore și 27 de minute.

După victoria de marți, Djokerul a explicat motivele pentru care a avut parte de acest start greoi de turneu la Dubai.

„Cu siguranță că Tomas n-a evoluat precum un jucător care ocupă locul 130 în lume, chiar merită aplauzele tuturor. Mi-a creat destule probleme.

Din punct de vedere fizic, încă mă pot simți mai bine de atât. M-am luptat cu accidentări timp de câteva săptămâni și mi-a trebuit puțin să mă obișnuiesc să țin racheta.

Nu am jucat prea mult tenis înainte de participarea de la Dubai, așa că sper ca pe măsură ce turneul va progresa voi fi capabil să-mi ridic nivelul tenisului” - Novak Djokovic, citat de welovetennis.fr.

În optimile de la ATP Dubai, Nole va da peste Tallon Griekspoor, din Olanda, locul 39 mondial.

Dubai Duty Free Tennis Championships are loc în perioada 27 februarie - 4 martie, pe hard, face parte din categoria ATP 500 și are premii totale în valoare de 2.855.495 de dolari. Campionul en-titre este Andrey Rublev (2022).

În acest sezon, Djokovic are 12 victorii și zero înfrângeri, sârbul câștigând deja în 2023 două turnee: Adelaide și Australian Open. Un alt lucru interesant este faptul că de la începutul anului Nole a cedat doar trei seturi, unul fiind marți seara contra lui Machac.