​Organizatorii de la Indian Wells 2023 au anunțat lista preliminară a participanților de la turneul din acest an, iar aceasta cuprinde unele surprize cum ar fi numele lui Novak Djokovic și Rafael Nadal.

Indian WellsFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Novak Djokovic și Rafael Nadal, pe lista preliminară a participanților de la Indian Wells 2023

Lider mondial după ce a cucerit al 10-lea Australian Open din carieră, Nole se află pe această listă, dar conform presei de specialitate sunt șanse mici ca sârbul să poată fi văzut jucând la Mastersul din deșertul californian.

Djokerul nu poate face momentan deplasarea în SUA din cauza refuzului de a se vaccina împotriva Covid-19, după cum transmite Reuters.

În America există în continuare obligativitatea vaccinări împotriva coronavirusului pentru toţi cetăţenii străini care sosesc pe teritoriul SUA.

Sunt șanse mici ca această interdicție să fie ridicată până pe 8 martie, atunci când va debuta Indian Wells din 2023.

Nole s-a impus în cinci rânduri în California (2008, 2011, 2014, 2015, 2016), dar ultima dată când a participat a fost tocmai în 2019.

Pe lista preliminară a participanților se mai află nume precum Rafael Nadal și Carlos Alcaraz.

Accidentat în timpul Australian Open (competiție unde a fost eliminat din turul al doilea), Rafa are totuși speranțe puține să fie apt din punct de vedere fizic până la ora startului de la Indian Wells.

Fost lider mondial, Carlos Alcaraz nu a participat la Grand Slamul de la Melbourne din cauza unor probleme fizice, însă sunt șanse mari să poată fi văzut la competiția din California.

Indian Wells 2023 va avea loc în perioada 8-19 martie. Face parte din categoria Masters, are premii totale în valoare de $8.800.000, se dispută pe hard, iar campionul en-titre este Taylor Fritz.